Marcel Vanthilt volgt Luc Janssen op als presentator Radio 1: “Dit wordt geweldige speeltuin”

Marcel Vanthilt.
VRT Arne Rombouts Marcel Vanthilt.
Vanaf maandag 11 maart neemt muzikant en tv-persoonlijkheid Marcel Vanthilt het over van Luc Janssen op Radio 1, die laatste gaat eind februari met pensioen. 

Vanthilt volgt Janssen op als presentator Retro, een eigenzinnig muziekprogramma waarin de nieuwe presentator de archieven van de VRT en de muziekgeschiedenis induikt voor de Radio 1-luisteraars. 

“Ik vond als luisteraar Retro al een van mijn favoriete programma’s”, zegt de 61-jarige Vanthilt. “Op muzikaal vlak zijn er immers geen limieten: van rock, over smartlappen, Italiaanse popmuziek, tot new wave en disco… Alles kan. Leuk bovendien om die dan te combineren met fijne verhalen. Ik kijk er naar uit om dit met de samenstellers te maken, dit wordt een geweldige speeltuin.”
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Fons Casteels

  Die man heeft geen stem voor Radio 1, maar voor de hardrock programma's op Studio Brussel. Dat hij toch de doorsnee-luisteraars van Radio 1 mag afschrikken, heeft wellicht te maken met zijn uitgesproken SPA-profiel.

 • patrick morel

  Luc Janssens deed me veel glimlachen met zijn gevatte commentaren maar spijtig genoeg stak hij nooit weg dat hij door een linkse bril keek zoals zovelen bij de staatsomroep. Of Marcel de goede vervanger wordt weet ik niet, eerst goede muziek draaien en niet te veel praten, dat is een begin.

 • Theo Van Hoof

  Arm Vlaanderen. Zijn er echt geen betere keuzes te maken?

 • Dirk Dierckx

  Denkt die ooit eens aan de luisteraar, geweldige reclame voor radio 2.