Marcel Vanthilt is razend: "De man van Karen Damen noemt mij een lafaard. Dat pik ik niet!"

ISOPIX/KG
Karen Damen (43) lanceerde vorige week haar eerste solonummer. Naar aanleiding daarvan gaf haar man Anthony (37) een interview in Humo waarin hij nogmaals uithaalde naar Marcel Vanthilt (60), die acht jaar geleden buiten haar medeweten Karens zwangerschap bekendmaakte. Hij noemt Vanthilt in het gesprek "een onwaarschijnlijke lafaard", woorden die de presentator niet zomaar over zich heen wil laten gaan. "Ik heb hem die avond nog mijn excuses aangeboden", zegt Marcel deze week in Dag Allemaal.

In het interview komt Anthony nog eens terug op de bekendmaking van Karens zwangerschap in 'Villa Vanthilt', acht jaar geleden. "Op het einde van de uitzending had Marcel Vanthilt aan Stany Crets, die bij hem te gast was, gevraagd: 'En, zijn er nog nieuwtjes uit showbizzland, Stany?' Waarop Stany had geantwoord: "Ja, Karen Damen is opnieuw zwanger." Iedereen dacht toen nog dat Stany de smeerlap was, maar het was een goed voorbereid toneelstukje van Vanthilt: hij had Stany gevraagd om dat te zeggen. Toen ik dat hoorde, ontplofte ik bijna. Onze bassist, 2 meter groot en 115 kilo zwaar, zei: 'Waar zitten die smeerlappen? We gaan er naartoe.' Wij zijn met tien man in onze camionette gesprongen en naar Hasselt gereden. Stany Crets was net vertrokken - gelukkig voor hem, anders had hij een flink pak rammel gekregen. De enige die we nog aantroffen, was Marcel Vanthilt. Die is letterlijk op zijn knieën gevallen en jammerde: 'Ik wist van niks, ik ben erin geluisd door Stany!' Op dat moment geloofde ik hem, maar toen ik achteraf hoorde hoe de vork echt in de steel zat, dacht ik: 'Wat voor een onwaarschijnlijke lafaard ben jij!' De VRT heeft achteraf haar excuses aangeboden, maar van Vanthilt hebben we nooit meer iets gehoord."

"Waar hij nog mee afkomt"

"Waar meneer Van der Wee nu nog mee afkomt, zeg! Dit is acht jaar geleden. Bovendien vertelt hij niet de waarheid", reageert Marcel nu in Dag Allemaal. "Ik ben zeker níet op mijn knieën gevallen en ik heb ook de schuld niet op Stany Crets afgeschoven. Integendeel, ik heb die avond wel twintig keer geprobeerd om hem uit te leggen wat er was gebeurd én ik heb mijn excuses aangeboden."

Waarom hebben jullie Karens zwangerschap aangekondigd in 'Villa Vanthilt'?

"Mijn redactie had mij al de hele week de oren van het hoofd gezeurd: 'Karen komt exclusief bij jou vertellen dat ze in verwachting is'." 

En dus heb jij aan Stany Crets gevraagd om het nieuws naar buiten te brengen?

"Nee, zo is het niet gegaan. Vijf minuten voor de bewuste uitzending zei Stany zwanzend tegen mij: 'Zeg, gij moet hier backstage nogal wat horen, met al die Bekende Vlamingen die hier passeren.' Waarop ik hem vertelde dat men mij al de hele week de oren van het hoofd had gezeurd om de zwangerschap van Karen aan te kondigen, terwijl dat mij helemaal niet interesseerde. Stany stelde daarop lachend voor om het zélf te doen, en dat vond ik wel een goed idee."

Meer lezen over de vete tussen Marcel Vanthilt en Antony Van der Wee? Lees het volledige artikel in Dag Allemaal of in HLN+, exclusief voor abonnees. Proef nu vier weken gratis!
146 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Bob De Visser

  En omdat iemand ( op TV , ..toegegeven ) zegt dat Karen zwanger is moet je met een bende agressievelingen , lees een stelletje loosers , in een busje springen om de schuldige af te ranselen ? Zegt genoeg over het soort mannen waar ' La Damen ' een kind van wil krijgen . En misschien zegt dat dan ook genoeg over haar . Vanthilt zou klacht moeten indienen voor bedreigingen en bendevorming .

 • wil baken

  En in welke kindercreche was dat gebeurd ?

 • Gunnar De Boeck

  en iedereen nu maar kappen op Vanthilt dat hij niets kan, tis wel bij MTV dat hij destijds kon doorbreken en zijn succes heeft gemaakt ook met zijn muziek van Arbeid Adelt heeft hij voldoende bewezen. wat heeft diene loser van Damen al bewezen???? nul nada niks behalve grote bakkes opzetten

 • paul lemmens

  Vanthilt is altijd een lawaaimaker geweest , heeft verschillende malen voor mijn deur gestaan met zijn schreeuwerige opvoeringen , alles lawaai zonder inhoud

 • Erwin Vierstraete

  Wat een gezever. Waar die oetlul 7 jaar later nog mee afkomt. Trouwens, wat is daar nu speciaal aan??? Zwanger zijn........ Ze vergeten blijkbaar dat er ongeveer elke seconde iemand geboren wordt???? Als je wil dat zoiets niet uitkomt dan moet je zwijgen tegen iedereen, zeker wanneer je een "BV" bent. Karen, kiest u een beter exemplaar uit, er lopen er genoeg rond die u wel een toffe zullen vinden!!