Manou Kersting.
Volledig scherm
Manou Kersting. © Dieter Bacquaert

Manou Kersting over z’n drug- en alcoholverslaving: “Als ik 11 jaar geleden niet was gestopt, zat ik hier nu niet meer”

ShowbizzManou Kersting (59) is 32 jaar lang zwaar verslaafd geweest aan alcohol en drugs. De acteur is ondertussen al elf jaar clean en wil met zijn verhaal iedereen helpen die daar nood aan heeft. Dat deed hij met een aangrijpende getuigenis op ED TV (een educatief platform dat moeilijke onderwerpen bespreekbaar maakt, red.). “Hoe kon ik trots zijn op mezelf als ik elke dag een product nodig had?”

12 reacties

 • René Verhoeven

  1 maand geleden
  Mooi gezegd Jan en volledig correct! Niet iedereen die eens geniet van een drankje is verslaafd! Manou is een schitterend acteur en zijn rollen zijn ook meestal op zijn lijf geschreven, we zien hem te weinig in Vlaamse series! Hoedje af voor wat hij bereikt heeft!
 • Martine Six

  1 maand geleden
  Respect voor hem , en ja ook ik zie hem graag acteren
 • Wilaiwan Chaiyapuek

  1 maand geleden
  Grote meneer, zie hem graag bezig zeker zoals in Matroeskas en fair trade, zeker samen met Peter Vdb, topacteurs.
 • Jan Hebbelinck

  1 maand geleden
  Mooi maar één ding, ik heb een vriendin die ook al 20 jaar geen druppel meer drinkt. Chapeau enerzijds, maar als ze iemand met een pint ziet krijgt die persoon de stempel van alcoholieker. Haar vriendenkring is enorm beperkt en komt louter hierdoor. Verslaving is een ziekte maar niet iedereen heeft die. Sommigen zijn in staat van te genieten van iets.
 • Rudi Swinnen

  1 maand geleden
  Geweldig goed in elke rol . Ik ben een echte fan van hem en deze reportage maakt mijn bewondering voor hem alleen nog maar groter . Hier het bewijs dat hij ook een mens is met een sterk karakter en hopelijk brengt het zien van dit filmpje de drugsverslaafden tot het besef dat het nooit te laat is om met die vuiligheid te stoppen .
 1. Nog 4 dagen tot het Songfestival. Afrojack brengt nieuwe single op Songfestival: “Betere promo kan je jezelf niet wensen”
  PREMIUM
  Muziek

  Nog 4 dagen tot het Songfesti­val. Afrojack brengt nieuwe single op Songfesti­val: “Betere promo kan je jezelf niet wensen”

  Hij heeft al maanden geen live publiek meer gezien, maar op 22 mei komt daar voor de Nederlandse dj Afrojack verandering in. Tijdens de finale van het Songfestival zal hij de pauze van de nodige beats voorzien. Gewapend met zijn nieuwe track ‘Hero’ én een ongezouten mening over onze inzending, ‘The Wrong Place’ van Hooverphonic. “Ik had mezelf voorgenomen om mijn mond te houden, maar ik ga toch mijn mening geven”.
 2. Nieuw in de HLN-app: Showbizz Stories. ‘Blader’ door de beste Showbizz-verhalen van de dag.

  Nieuw in de HLN-app: Showbizz Stories. ‘Blader’ door de beste Show­bizz-verhalen van de dag.

  Sinds kort kan je elke dag de leukste Showbizz verhalen terugvinden als ‘Stories’ in de HLN-app. Wie Snapchat, Tik-Tok of Instagram gebruikt, is al vertrouwd met het concept ‘Stories’. Je kan dit het best vergelijken met het ‘bladeren’ door een magzine, maar dan digitaal. Leun dus even achterover en ontdek vandaag nog de nieuwste Showbizz Stories via het kanaal Showbizz in de HLN-app.
 1. Kraanmachi­nist Evi kaffert knoeiende werkman uit vanuit haar cabine: "No! Afblijven!"
  Play
  Lady Bouwers

  Kraanmachi­nist Evi kaffert knoeiende werkman uit vanuit haar cabine: "No! Afblijven!"

 2. Staf Coppens onthult zijn échte naam
  Play
  camping coppens

  Staf Coppens onthult zijn échte naam