Maaike Cafmeyer werd beloond voor haar sterke rol in 'De Twaalf'.
Volledig scherm
Maaike Cafmeyer werd beloond voor haar sterke rol in 'De Twaalf'. © FFO

Maaike Cafmeyer wint Ensor voor ‘Beste tv-actrice’ en reageert op zaak-Bart De Pauw: “Deze prijs komt op een woelig moment in m'n leven”

De film ‘De Patrick’ en de tv-serie ‘De Twaalf’ zijn de grote winnaars op het Gala van de Ensors. Die Vlaamse filmprijzen werden zaterdag uitgereikt in het Kursaal van Oostende tijdens een coronaproof uitreiking die uitgezonden werd op Canvas. Opvallende aanwezige was Maaike Cafmeyer (47), die het beeldje voor ‘Beste Tv-actrice’ won en de voorbije weken in het oog van de mediastorm stond in de zaak-Bart De Pauw. “Gisteren zei m’n 9-jarige dochter nog: ‘May the force be with you’”, reageerde ze na haar overwinning. 

38 reacties

 • Filip Lanoye

  1 maand geleden
  Ik zie het als een afscheids - Ensor. Na het proces zal ze niet meer aan de bak komen. Want deze was zeker niet verdiend. Ander en veel beter.
 • Christine De Smet

  1 maand geleden
  Het is en blijft een actrice. Wie kan met zekerheid zeggen dat ze op de uitreiking niet alweer een acteerprestatie weggaf? Ik vertrouw haar voor geen haar.
 • Marko Decandt

  1 maand geleden
  Hoe laag om die rechtzaak er bij te halen, dit heeft helemaal niets te maken met de ensors. Ze hadden net zoals bij Trump, haar uit beeld moeten halen en iets anders moeten tonen. Mijn achting over Maaike is nu serieus tot onder de kast geschoven.
 • Refter Noorderlaan

  1 maand geleden
  Een proces moet je niet in de media voeren, daar hebben we rechtbanken voot. Als je nadien de toedracht publiceerd is dat goed maar zeker niet bij een lopend onderzoek.
 • Christie Cosyns

  1 maand geleden
  Welverdiend Maaike, prachtig acteerwerk weer!! Volhouden!
 1. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 1. Is een IKEA-kast in elkaar steken dé ultieme relatietest?
  Play
  Da's Liefde

  Is een IKEA-kast in elkaar steken dé ultieme relatie­test?

 2. Babette showt haar paaldans-skills aan haar date Jony in Blijven Slapen
  Play

  Babette showt haar paal­dans-skills aan haar date Jony in Blijven Slapen