Maaike Cafmeyer werd beloond voor haar sterke rol in 'De Twaalf'.
Volledig scherm
Maaike Cafmeyer werd beloond voor haar sterke rol in 'De Twaalf'. © FFO

Maaike Cafmeyer wint Ensor voor ‘Beste tv-actrice’ en reageert op zaak-Bart De Pauw: “Deze prijs komt op een woelig moment in m'n leven”

De film ‘De Patrick’ en de tv-serie ‘De Twaalf’ zijn de grote winnaars op het Gala van de Ensors. Die Vlaamse filmprijzen werden zaterdag uitgereikt in het Kursaal van Oostende tijdens een coronaproof uitreiking die uitgezonden werd op Canvas. Opvallende aanwezige was Maaike Cafmeyer (47), die het beeldje voor ‘Beste Tv-actrice’ won en de voorbije weken in het oog van de mediastorm stond in de zaak-Bart De Pauw. “Gisteren zei m’n 9-jarige dochter nog: ‘May the force be with you’”, reageerde ze na haar overwinning. 

38 reacties

 • Filip Lanoye

  1 maand geleden
  Ik zie het als een afscheids - Ensor. Na het proces zal ze niet meer aan de bak komen. Want deze was zeker niet verdiend. Ander en veel beter.
 • Christine De Smet

  1 maand geleden
  Het is en blijft een actrice. Wie kan met zekerheid zeggen dat ze op de uitreiking niet alweer een acteerprestatie weggaf? Ik vertrouw haar voor geen haar.
 • Marko Decandt

  1 maand geleden
  Hoe laag om die rechtzaak er bij te halen, dit heeft helemaal niets te maken met de ensors. Ze hadden net zoals bij Trump, haar uit beeld moeten halen en iets anders moeten tonen. Mijn achting over Maaike is nu serieus tot onder de kast geschoven.
 • Refter Noorderlaan

  1 maand geleden
  Een proces moet je niet in de media voeren, daar hebben we rechtbanken voot. Als je nadien de toedracht publiceerd is dat goed maar zeker niet bij een lopend onderzoek.
 • Christie Cosyns

  1 maand geleden
  Welverdiend Maaike, prachtig acteerwerk weer!! Volhouden!
 1. Queen spreekt natie toe in Commonwealth Day-speech, en hint héél subtiel naar Harry en Meghan: “Vriendschap en eenheid zijn belangrijker dan ooit”
  Play
  Royalty
  14

  Queen spreekt natie toe in Common­wealth Day-speech, en hint héél subtiel naar Harry en Meghan: “Vriend­schap en eenheid zijn belangrij­ker dan ooit”

  Queen Elizabeth II (94) sprak vandaag de natie toe in haar jaarlijkse Commonwealth speech. De Britse monarch had het over het belang van de Commonwealth en de samenwerking tussen de verschillende landen. Ze bleef stil over het veelbesproken interview dat Harry en Meghan later vannacht zullen uitzenden in de Verenigde Staten, al hintte ze wel subtiel naar het afvallige koppel: “Het contact met onze familie is essentieel in deze periode.”
 1. Luk Alloo op bezoek bij 'hoarder' Jacques die al 40 jaar tussen bergen elektronica leeft
  Play
  Alloo

  Luk Alloo op bezoek bij 'hoarder' Jacques die al 40 jaar tussen bergen elektroni­ca leeft

 2. Wat als... je onenighstand plots voor je staat in 'Uit De Kleren'?
  Play
  Uit De Kleren

  Wat als... je onenigh­stand plots voor je staat in 'Uit De Kleren'?