Maaike Cafmeyer: “Sinds de geboorte van mijn kinderen heb ik een krak gehad”

Eén
Maaike Cafmeyer (46) beantwoordde in De Morgen de befaamde vragen van Proust. In het interview geeft de actrice onder meer haar kijk op het vrouwelijke lichaam. “Het is niet eerlijk dat vrouwen veel moeten afgeven. Je komt tot volle bloei en dan ineens begin je te verwelken”, aldus Maaike. 

De actrice voelt zich naar eigen zeggen goed in haar lichaam, maar beweert sinds de geboorte van haar kinderen letterlijk een krak te hebben gehad. “Tijdens mijn zwangerschap had ik last van bekkenbodeminstabiliteit, de helft van mijn lichaam was daardoor verlamd. Ik doe buikspieroefeningen, maar de pijn is nooit meer volledig weggegaan. Je voelt dat je lichaam verandert, je hebt daar geen pak op. Een vrouw is zoals de natuur. Je komt tot volle bloei en dan ineens begin je te verwelken.”

Maaike, die bekend staat om haar humoristische blik op de wereld, kan er voorlopig nog mee lachen. “Maar soms denk ik wel: het is niet eerlijk. Vrouwen moeten veel afgeven. Mensen zien ook graag mooie vrouwen op het scherm. Als ik rollen kan blijven spelen die bij mijn leeftijd passen, oké, maar soms denk ik: gastjes, nee, ik ga dat niet doen, daar ben ik echt te oud voor.”

“Op mijn achttiende maakte ik mij al zorgen over mijn uiterlijk. Nu denk ik: ma scheetje, waarom? Het is eigenlijk pas wanneer de wet van de zwaartekracht begint te werken, dat je denkt: ah, nu snap ik het, dat is wat ze bedoelen met ouder worden. Aan mijn kinderen zeg ik altijd: ‘ge moet graag gezien worden om wat ge te vertellen hebt’. Want een kind is rap geschoten, hè. Wat dat betekent? (lacht) Wel ja, een kind is rap gemaakt, hè. Je kunt er zelf niets aan doen hoe je eruitziet. Ik ben ervan overtuigd dat als je iets te vertellen hebt, dat je overleeft.”
11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Tom Der Kinderen

  Altijd al een zalig mens geweest die Maaike , ge kunt mij volledig krijgen ;)

 • raf degryse

  Je moet je geen zorgen maken Maaike je mag er best wezen hoor !!!

 • Willy VanErps

  Weer een vrouw die denkt dat ze oneerlijk behandeld wordt. Minder boekskes lezen en het leven en de natuur nemen zoals het is. Mannen en vrouwen hebben elk hun specifieke ouderdomsprobleempjes.

 • Richard Tolenaars

  Vooral jezelf blijven en jezelf accepteren, ouder worden heeft ook zijn charme.

 • maurice snelders

  Leuk om te lezen voor uw kinderen....