Bart Kaëll vindt 'Mooi Weer Vandaag' zijn grootste hit.
Volledig scherm
PREMIUM
Bart Kaëll vindt 'Mooi Weer Vandaag' zijn grootste hit. © RV

“Luc vond het slecht, maar ik zei: ‘Foert, ik breng het toch uit’”: Bart Kaëll over ‘Mooi Weer Vandaag’

showbizz Zijn man Luc Appermont vond het een slecht nummer en ‘De Marie-Louise’ en ‘Zeil je voor het eerst’ verkochten een pak meer singles. Toch kiest Bart Kaëll (59) ‘Mooi Weer Vandaag’ als hét hoogtepunt van zijn carrière, zo vertelt hij in onze reeks ‘Vlaamse artiesten over hun grootste hit’. Luc leek eerst gelijk te krijgen: het onmiddellijke succes bleef uit. “1993 kende toen de slechtste zomer in jaren.” Dat het alsnog een echte klassieker werd, heeft Bart vooral te danken aan de Vlaamse jeugdbewegingen.

3 reacties

 • Laura Hubin

  3 jaar geleden
  Dat liedje, daar was ik gek op als kleine meid, mooie herinneringen bij tien om te zien! Dan was het feest in huis :) dankje voor de nostalgie en goed gedaan Bart! En je had zo'n leuke programma's, omg :)
 • Francis smet

  3 jaar geleden
  Voor muziek moet je nu toch niet bij Luc Appermont zijn Bart. En je moet ook niet altijd naar u wederhelft luisteren, buikgevoel is belangrijk. Als je zelf voelt dat het iets heeft is het goed hé !
 • Jan Van Hout

  3 jaar geleden
  Is een heel mooi nummer Mooi weer vandaag! Mijn kids van 3 en 5 kennen het vanbuiten en zingen het altijd vrolijk mee!
 1. RECENSIE. ‘War Junkies’: “Grappa, seks en af en toe een feestje. Ook dat kan (en mag) oorlogsjournalistiek zijn”
  PREMIUM
  TV

  RECENSIE. ‘War Junkies’: “Grappa, seks en af en toe een feestje. Ook dat kan (en mag) oorlogs­jour­na­lis­tiek zijn”

  De voorbije tien jaar werden wereldwijd meer dan duizend oorlogsjournalisten vermoord. In de Streamz Original ‘War Junkies’ kunnen zeven verslaggevers van eigen bodem hun oorlogsverhalen gelukkig zelf nog navertellen. Ze praten met een lach en een krop over de opofferingen, de tragedies, de vriendschappen, maar ook over de romances die sommigen onder hen in deze uitzichtloze brandhaarden beleven. “Luide knallen, trillende ruiten, dan wil je dat er iemand naast je ligt”, klinkt het als in een stationsroman. Of u ooit nog op dezelfde manier naar een oorlogsreporter zult kunnen kijken? Evelien Delgouffe zoekt het in onze ‘Kijkgids’ voor u uit.