Luc Verschueren wil Ruben Van Gucht wel vervangen in zaalshow Jacques Vermeire: “Al gaan er dan wel harde woorden vallen”

Jacques Vermeire en Luc Verschueren
Kristof Ghyselinck Jacques Vermeire en Luc Verschueren
Het is niet de eerste keer dat het tot een dispuut komt tussen Jacques Vermeire (68) en zijn aangever. Wat niemand wist: dat gebeurde ook met Luc Verschueren (65), zo onthult die in de nasleep van de breuk tussen Jacques en Ruben Van Gucht (33). Toch zet Luc de deur nu open.

Jacques Vermeire zoekt een nieuwe aangever. Die moet tegen 5 oktober gevonden zijn, wanneer in Berlaar zijn zaalshow ‘Van 7 tot 77’ wordt hervat. De samenwerking met Ruben Van Gucht is opgeblazen. Die laatste had zijn kat gestuurd naar een optreden op de Lichtfeesten in Reet, een kwartier voor de show moest beginnen. Jacques’ manager Thomas Lowette is toen noodgedwongen ingesprongen. Kort nadat wij het nieuws over de breuk van Jacques en Ruben bekendmaakten, liet Luc Verschueren een ballonnetje op dat hij wel weer in de rol van aangever kan kruipen. Luc was in de jaren 80 en 90 al de aangever en zelfs de ontdekker van Jacques Vermeire.

“Pas op, mijn voorstel is wel heel hypothetisch”, zegt Luc wanneer we hem in zijn vakantieoord bellen. “Als – en ik zeg duidelijk áls – ik het zou doen, dan moeten er een aantal dingen anders gaan dan in het verleden. Maar laten we zeggen dat ik de deur weer op een kier zet.”

“Jacques en ik zijn altijd heel goede vrienden geweest”, gaat Luc verder. “Wij zijn samen gegroeid. Maar dan kwam ineens zijn manager op de proppen, Thomas Lowette, en werd ik gedegradeerd tot een inwisselbaar element. Ik voelde me als een personeelslid, ik was enorm ontgoocheld. Ik wil duidelijk zijn: tussen Jacques en mij is er nooit ruzie om geld geweest. Ik ben tot op de centiem correct betaald. Maar onze relatie ging verder dan het zakelijke... (laat een stilte vallen) Of onze vriendschap kapot is? Dat denk ik niet, maar zonder zijn manager was het zeker allemaal anders gelopen. Als Jacques en ik nu zouden samen­komen, vallen er misschien vijf minuten harde woorden, maar daarna gaan we samen een pint drinken. Och, ik verwacht niets, maar ­Jacques mag me bellen.”
22 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Filip Desmedt

  Respect , zeer zeker !! En , wees maar zeker , er is geen beter aangever als jij !! De scene's met Jeanke de visser , man om in uw broek te pissen !! Het moment dat ge in de lach schiet en Jacques tegen u zegt , alle , a aa aaa amateur , is gewoonweg om van uw stoel te vallen . En dan de verzorger van Museeuw , jaattje .... Nee Luc , ik hoop echt dat ge het meent , en dat Jacques u met open armen aanpakt , dat wordt weer lachen als nooit te voren ....

 • Thierry Piette

  Als Keerbergenaar kan ik alleen maar zeggen dat ik JV af en toe eens zie in de supermarkt en totaal geen kapsones heeft. En LV, ook Keerbergenaar, daar heb ik al mee samengewerkt op professionele manier en totaal geen klagen had van die samenwerking. Integendeel zelfs. Dus van alle reacties die ik hier zie verschijnen, mensen die die deze heren niet kennen, daar heb ik serieus mijn twijfels over.

 • Luc Desmet

  Frits, ik denk dat Verschueren dat eerder uit eigenbelang doet zenne. ;) Hij is op pensioen, en werd ook niet gevraagd langer te blijven bij de de radio. Hij zoekt dus iets anders om aandacht te krijgen.

 • Bruno Vermeire

  Als je zo een hoge dunk van je eigen hebt is het moeilijk een gelijke vinden, maar Jacques zal zeggen dat het niet waar is (?)

 • Karel van Velzeke

  never change a winning team,hij is de man !