Exclusief voor abonnees

Luc Appermont & Bart Kaëll, liefdespartners en gewezen VTM-collega’s, werken samen aan eigen programma

Dieter Bacquaert
Showbizzkoppel Luc Appermont (69) en Bart Kaëll (58), allebei blikken ze met een warm gevoel terug op hun VTM-periode. Al is die voor de ene wel op een iets zuiverdere noot geëindigd dan voor de andere. Maar wie weet stappen Bart en Luc straks weer door de grote poort naar binnen. “We zijn in gesprek met een zender om een programma te maken”, onthullen ze in Dag Allemaal. “Met z’n tweeën, ja.”

Na een aflevering van ‘Klasgenoten’ waarin hij te gast was, werd Bart Kaëll - die toen de ‘Mini Playbackshow’ presenteerde - door Guido Depraetere zaliger apart genomen. Of hij zijn levensgezel Luc Appermont niet kon overtuigen om de overstap van de toenmalige BRT naar VTM te maken. ‘‘Dat gaat Luc nooit doen. Daar is hij veel te honkvast voor’’, herinnert Bart zich zijn antwoord nog. ‘‘Ja, maar doe toch uw best om hem te overtuigen’’, repliceerde Guido. Ze wilden Luc er echt héél graag bij.’

En hééft Bart zijn best gedaan om jou zover te krijgen, Luc?

Luc: Hij heeft gewoon tegen mij gezegd dat ze wilden praten. Dat gesprek kwam eigenlijk op een goed moment. Ik was pas veertig geworden en had er bij de BRT net twee seizoenen van ‘Sterrenwacht’ op zitten. Verder had ik weinig vooruitzichten. Mike stelde mij meteen twéé programma’s voor: ‘Waagstuk’ en m’n eigen talkshow, ‘Luc’.

Een unieke kans.

Luc: Dat was inderdaad een geweldig vooruitzicht. Maar toch had ik het moeilijk om afscheid te nemen van de BRT. Toen sprak Mike de legendarische woorden uit: ‘Hebt ge iets met dat gebouw? Nee? Met de studio’s dan? Ook niet? Wat is dan wel het probleem? De mensen? Maar die kunt ge toch ook buiten het werk blijven zien?’ (lacht)

Hoe reageerden jouw bazen bij de ­openbare omroep toen jij je afscheid aankondigde?

Je hebt 19% van dit artikel gelezen
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • eric debanne

    Twee fijne mensen samen

  • annie laureys

    Johan ....waar leef jij van ? Toch ook van euro’s .Bart en Luc zijn een mooi koppel

  • Johan Coppens

    Vroeger een verzwegen relatie en nu kan het niet open genoeg zijn. Van het ene uiterste in het andere. Deze heren ruiken de euro's....