Lizzo haalt uit na kritiek op gewicht: “Je moet je beter gedragen”

Een Twitteraar die kritiek had op het uiterlijk van Lizzo, heeft ervan langs gekregen van de zangeres.
ANP Kippa Een Twitteraar die kritiek had op het uiterlijk van Lizzo, heeft ervan langs gekregen van de zangeres.
De Amerikaanse zangeres Lizzo (31) zette een Twitteraar die kritiek had op haar uiterlijk stevig op zijn plaats. “De enige persoon die zich beter moet gedragen, ben jij”, haalde ze uit. 

De man had eerder volgend bericht gepost: "Dat Lizzo populair is komt door de obesitasepidemie in Amerika. In plaats van mensen beter gedrag aan te leren, liegen we tegen hen door te zeggen dat ze prima zijn zoals ze zijn. Helaas sterven veel van deze mensen aan diabetes en hartkwalen."

Kijk in de spiegel

De muzikante liet de criticus weten dat ze haar status te danken heeft aan haar talenten. "Ik ben populair omdat ik goede nummers schrijf en ik talent heb en pittige shows van anderhalf uur kan geven, met niets dan liefde”, reageerde ze fors. “De enige persoon die zich beter moet gedragen, ben jij. Kijk eens in de spiegel voordat je achter mij aangaat. Hier is de aandacht die je besteld hebt."

Lizzo werd eerder deze maand door Time nog uitgeroepen tot entertainer van het jaar, vanwege haar talent én haar strijd voor 'body positivity'. "In 2019 was Lizzo een lichtstraal in het donker. Ze vertelde ons dat we van onszelf moeten houden wanneer de wereld niet altijd van ons houdt. We hadden haar nodig", aldus het tijdschrift.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Christelle Vandermaelen

    Body positivity wat ben je daar mee als je sterft van hart en vaatziektes...

  • Levi Raes

    De man heeft helaas gelijk wat betreft hart- en vaatziektes....