SBS Friends/ANP/EPA
Volledig scherm
© SBS Friends/ANP/EPA

Lisa Kudrow reageert op gebrek aan diversiteit in ‘Friends’: “Ze schreven enkel over dingen die ze kenden”

CelebritiesDe populaire sitcom ‘Friends’ kwam de voorbije jaren regelmatig onder vuur te liggen vanwege het gebrek aan diversiteit in de cast. De bedenker van de reeks, Marta Kauffman (65), bood daar al eerder haar verontschuldigingen voor aan. Nu springt actrice Lisa Kudrow (59) voor de makers in de bres. “Het is niet aan hen om over ervaringen van mensen met een andere huidskleur te schrijven”, klinkt het.

7 reacties

 • ivan de ridder

  1 maand geleden
  Men richt zijn pijlen maar al te graag op grote namen, maar kijkt niet verder dan zijn neus lang is. Inderdaad bestonden toen steengoede shows zoals My wife and kids, Family Matters, The Fresh Prince of Bel-Air, The Jamie Foxx Show, Hangin' with Mr. Cooper, Kenan and Kell, ... maar waarom was daar dan ook geen mixed cast? Ja, misschien hing er nog een sfeer van onuitgesproken taboe. Hopelijk zijn we dat punt voorbij, kunnen we blijven genieten van de grappen van toen en elkaar als MENS zien.
 • Dominique Schokkelé

  2 maanden geleden
  Ongelofelijke bullshit, die Woke rage… Moet men van iedereen excuses eisen omdat het NU niet in hun kraam past ? Ik heb geenszins spijt van alle moppen over alles ! En ik zal mij nooit verontschuldigen daarvoor. De wereld evolueert en zal dat blijven doen. Het zal wel altijd wat zijn !
 • Kristine Delacourt

  2 maanden geleden
  Ze wilden gewoon een leuke show maken en hebben dat ook gedaan. De hele rassen hype bestond toen niet, terwijl er ook erg succesvolle shows waren met zwarte acteurs, zoals Bill Cosby en Diff’rent Strokes (Arnold), waar iedereen, blank en zwart, met net zoveel goesting naar keek. Die openbare schuldbelijdenissen zonder iets verkeerd gedaan te hebben werken op mijn zenuwen.
 • Eric Berckmans

  2 maanden geleden
  Welke meerwaarde is er aan deze serie met diversiteit ? De serie was een groot succes en wie last had bij het gebrek aan diversiteit hoefde niet te kijken . Ik kijk nooit naar programma's met diversiteit .
 • Aster Phoenix

  2 maanden geleden
  Zijn ze daar weer met die zever. En wat met alle all-black sitcoms? The Fresh Prince of Bell-Air, Family Matters, My wife and kids, ... Daar zat ook geen enkele blanke in.
 1. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.
 2. Lizzo mag als eerste ooit op 200 jaar oude kristallen dwarsfluit van James Madison spelen
  Play
  Celebrities

  Lizzo mag als eerste ooit op 200 jaar oude kristallen dwarsfluit van James Madison spelen

  Lizzo (34) mocht als eerste ooit op een 200 jaar oude dwarsfluit van The Library of Congress spelen. De fluit was eigendom van James Madison, één van de Amerikaanse grondleggers. Hij kreeg het instrument cadeau toen hij aan zijn tweede term als president begon. Tijdens Lizzo’s optreden in Washington DC werd de fluit aan haar overhandigd. “Ik heb net getwerkt en gespeeld op James Madisons fluit uit de jaren 1800,” riep ze erna.