Jean Janssens naast Ben Segers bij de opening van het JEF festival in Kinepolis Antwerpen
Volledig scherm
Jean Janssens naast Ben Segers bij de opening van het JEF festival in Kinepolis Antwerpen © Faye Wolfs

‘Lisa’-acteur Jean Janssens spreekt over non-binair zijn: “Mensen hebben hokjes nodig”

Showbizz‘Lisa’-acteur Jean Janssens (22) vertelt over hun identiteit, en wat het betekent om non-binair te zijn. “Mensen hebben hokjes nodig”, klinkt het. “Anders snappen ze het niet.” 

4 reacties

 • Sandra Vanuytsel

  5 maanden geleden
  Mensen hebben geen hokjes nodig. Mensen hebben wél behoefte aan duidelijkheid. Je kunt van de rest van de wereld niet verwachten dat die rekening houdt met of zich aanpast aan jouw persoonlijke voorkeuren en verzuchtingen. Want daar draait het om: IK ben non-binair, vegan, heb een niet-witte huidskleur, een volger van deze of gene strekking of geloof en JIJ moet daar maar rekening mee houden. En als je dat niet doet, begrijp je mij niet, ben je tegen mij, ben je een boze witte mens enzovoort.
 • MYRTHE PASS

  5 maanden geleden
  De natuur bepaalt of je een jongen of een meisje, een man of een vrouw bent. Meer is het niet! Non-binair is een modewoord, een rage. Of gaat men nu, nu er geen verschil meer is in sexe de vrouwelijke kandidaten op de werkvloer voor hetzelfde werk ook gelijkwaardig uitbetalen zoals bij de mannelijke kandidaten?
 • Danny Mertens

  5 maanden geleden
  Blijkbaar zijn we in een tijd beland waar chromosomen niks meer betekenen. Er bestaan maar twee geslachten, geen non-bi-etc idiotieën. Het is XX of XY, niks daartussen.
 • sam sys

  5 maanden geleden
  Is non-binair dan geen hokje?
 1. BINNENKIJKEN. De fans moesten er láng op wachten: in dit paleis van 88 miljoen werkte Beyoncé jaren aan haar nieuwe album
  PREMIUM
  Celebrities

  BINNENKIJ­KEN. De fans moesten er láng op wachten: in dit paleis van 88 miljoen werkte Beyoncé jaren aan haar nieuwe album

  Met haar nieuwe plaat wil Beyoncé (40) opnieuw hoge toppen scheren. -Helaas, vóór de release regende het al kritiek, over de ‘te pikante’ albumhoes en de oproep aan fans om massaal ontslag te nemen. Het zal de R&B-ster, vanuit haar imposante mansion met zicht op L.A., wellicht worst wezen. Neem dankzij ‘Dag Allemaal’ een kijkje in haar woning.
 2. STREAMINGTIP. ‘Never Have I Ever S3’: liefde met een grote L, drama met een grote D
  TV

  STREAMING­TIP. ‘Never Have I Ever S3’: liefde met een grote L, drama met een grote D

  Geen vrouw met zoveel komisch talent in haar kleine teen als Mindy Kaling, beroemd/berucht dankzij ‘The Mindy Project’. Daarin geeft de Amerikaanse gestalte aan een gynaecologe, die droomt van liefde - maar vooral in flink wat gênante situaties verzeilt. De tienerkomedie ‘Never Have I Ever’ is ook van haar hand, en weet wederom het evenwicht tussen humor en plaatsvervangende schaamte te bewaren.