Linde Merckpoel slaat mea culpa na vlog in de auto: "Ik heb onder mijn voeten gekregen en ze hadden gelijk"

Screenshot YouTube
Op haar YouTube-kanaal geeft Linde Merckpoel haar volgers iedere week een inkijk in haar leven door middel van vlogs. De laatste aflevering van 'Linde Vlogt' viel echter niet bij iedereen in goede aarde. De radiopresentatrice overtrad immers een belangrijke verkeersregel.

Veva Daniels, woordvoerster van Agentschap Wegen en Verkeer, kreeg niet bepaald warme gevoelens bij de vlog van Linde. "Hey Linde, leuk filmpje. Maar je weet toch dat je tijdens het rijden je handen aan het stuur moet houden en een camera vastnemen verboden is? Heel erg jammer om te zien hoe je deze regels zo gemakkelijk langs je heen laat gaan", klonk het op Twitter.

Merckpoel had haar vlogcamera immers op haar dashboard gezet. Op zich niet zo'n probleem, maar ze liet haar blik regelmatig van de weg afdwalen en nam de camera ook vast tijdens het rijden. De presentatrice gaf haar fout wel meteen toe. "Ik heb onder mijn voeten gekregen van de mensen en ze hadden volkomen gelijk. Als gsm’en achter het stuur niet mag, dan mag vloggen zeker niet", sloeg ze mea culpa in haar ochtendshow. 

Een camera vasthouden achter het stuur staat overigens gelijk aan niet-handsfree bellen. Met andere woorden: je kan er een boete van 116 euro voor krijgen. Bij Linde zal het echter zo ver niet komen: "Er is geen pv opgesteld tegen Linde Merckpoel", aldus Ine Van Wymesch, woordvoerster van het Brusselse parket. "Dat gebeurt enkel als iemand klacht neerlegt of zaken worden vastgesteld. Of het dan voldoende is om op basis van de reacties van luisteraars een pv op te stellen? We openen alleszins geen jacht op Linde Merckpoel."

Waarom wordt een man die een tienjarig kind laat sturen wel vervolgd en Linde niet? "We bekijken steeds geval per geval. En de situatie bij de man met de jongen achter het stuur was toch lichtjes anders. De bestuurder pleegde meerdere inbreuken en had een minderjarige bij het incident betrokken. In dit geval en op dit moment hebben we besloten geen onderzoek op te starten voor Linde Merckpoel."

Over waarom dan net niet wilde het parket geen officieel standpunt innemen.
12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Celor Weityens

  Een gewone mens krijgt boete, zij niet.

 • Donald Borremans

  vloggers, bloggers, influencers, youtubers, foodies, hipsters, allerhande coaches, wat een onzin, aandachtzoekers, 'k zal zelf wel bepalen wat ik belangrijk vind

 • Lawrence Van Damme

  Wie kijkt er nu naar die haar vlogs.

 • jean-pierre Vermyle

  indien parket niet reageerd is dat een serieus precedent,voor degenen die hier wel een pv voor krijgen.dus het filmpje en de commentaar goed bijhouden.kan nog van pas komen

 • Philippe Deckers

  BV's hebben blijkbaar een handje voor...iedere gewone burger wordt bestraft en moet betalen.