Margriet had haar zoon destijds toegelaten om voor de muziek te kiezen. Dat was modern en gedurfd. Maar: "Als je je kinderen afremt, kan je je dat beklagen."
Volledig scherm
PREMIUM
Margriet had haar zoon destijds toegelaten om voor de muziek te kiezen. Dat was modern en gedurfd. Maar: "Als je je kinderen afremt, kan je je dat beklagen." © Instagram

LEVENSVERHAAL. De mama van Willy Sommers: “Hij was een moederskindje, zij was zijn grootste fan”

ShowbizzZe was een boerendochter uit het Pajottenland. Een doorsnee huismoeder. Ze zou dat zijn gebleven als niet haar zoon, Willy De Gieter, zowat Vlaanderens bekendste zanger was geworden. Hij was een moederskind, Margriet Vandersmissen "zijn grootste fan". Zijn eerste criticus, zijn censor, zijn beschermvrouwe, zijn strijkster, zijn kleedster. Voor haar kinderen, allebei, zou ze haar leven hebben gegeven. Wat ei zo na gebeurde, die nacht van het gruwzame ongeval.

3 reacties

 • Anoniem

  1 jaar geleden
  Zanger ???ik heb hem maar een keer bezig gehoord en het klonk zo vals als maar kon . Op dvd of plaatje maken ze van iedereen de zanger bij uitstek in dit geval zeker en als en lang genoeg met u kop op tv komt is succes gegarandeerd of toch in ieder geval mogelijk . De gieter gaat bij zijn optredens dikwijls af als nr gieter.
 • Bob De Visser

  1 jaar geleden
  Mooi en diep menselijk verhaal van één van onze best bekende Vlaamse zangers . Je verdiend jouw status Willy , geniet ervan .
 • ROGER RAEMDONCK

  1 jaar geleden
  Heb Margeriet zeer goed gekend.Als bassist bij The Yeats zag ik ons Margeriet ieder wend als de bezorgde moeder van Willy en steeds klaar om iedereen te helpen waar ze kon tevens zoals zijn vader Frans......Prachtige mensen .
 1. Helmut Lotti woont in de Ardennen, maar vindt niet altijd rust: “Mensen komen hier ‘Tiritomba’ roepen over mijn haag”
  Play
  Showbizz
  5

  Helmut Lotti woont in de Ardennen, maar vindt niet altijd rust: “Mensen komen hier ‘Tiritomba’ roepen over mijn haag”

  Als je naar de Ardennen verhuist, mag je dan klagen over het kraaien van een haan, de geur van mest of het lawaai vanop een boerderij? Het provinciebestuur Luxemburg meent alvast van niet en wil een kader rond het ‘plattelandsleven’ in een wettekst gieten. Maar delen de plaatselijke bewoners die mening ook, of ondervinden zij wél last? Op radiozender JOE liet Helmut Lotti (51) - die al jaren in de buurt van Durbuy woont - zijn licht schijnen op de zaak. “Mensen die in een landelijk gebied willen gaan wonen en denken dat dat ze daar geen dieren zullen horen kunnen beter in de stad blijven.”
 1. Deze mensen hebben de 'vuilste jobs van Vlaanderen'
  Play
  VTM2

  Deze mensen hebben de 'vuilste jobs van Vlaanderen'

 2. Noémi en Michael gaan uit de kleren voor elkaar: "Ik ben heel open minded, maar kan ook zonder seks"
  Play

  Noémi en Michael gaan uit de kleren voor elkaar: "Ik ben heel open minded, maar kan ook zonder seks"