Lesley-Ann wint rechtszaak tegen ex-man: "Hij moet mij nu 2.500 euro. Per dag"

KG
Lesley-Ann Poppe (38) begint gelukkig aan het nieuwe jaar. Ze geniet van het leven met echtgenoot Kevin(28) en hun zoontje Gabriël. Bovendien stond het geluk ook in de rechtbank aan haar kant: Lesley-Ann won immers de rechtszaak tegen haar ex-man Benjamin.   

Lesley-Ann Poppe kan 2018 opgelucht inzetten. Ze was in een juridisch steekspel verwikkeld met haar ex-man Benjamin, maar krijgt nu gelijk van de rechter. "Mijn ex had mijn naam laten deponeren als merk, waardoor ik die niet meer mocht gebruiken", aldus Lesley-Ann. "Onvoorstelbaar. Maar enfin, de rechter heeft nu bepaald dat Benjamin mijn naam weer moet vrijgeven. Zolang dat niet gebeurt, moet hij mij een dwangsom van 2.500 euro. Per dag."

Te kwader trouw

Binnenkort worden Poppe en haar ex opnieuw in de rechtbank verwacht. "In maart komt de zaak nogmaals voor. Dan zal de uitspraak ten gronde worden gedaan en de definitieve schadevergoeding worden vastgelegd. Maar de stakingsrechter heeft geoordeeld dat Benjamin te kwader trouw heeft gehandeld. Dat is geen goed nieuws voor hem." 

Scholen te huur

2.500 euro per dag moeten betalen, het is natuurlijk veel. Te veel voor Benjamin? Heeft hij het financieel allemaal wat onderschat? De ondernemer biedt sinds kort de panden van zijn schoonheidsscholen te huur aan voor evenementen. "Wil je een vergadering, een opleiding, jouw evenement, teambuilding of workshop organiseren in de mooiste locaties van topkwaliteit? Kies dan voor één van onze inspirerende locaties te Antwerpen, Gentbrugge, Hasselt of Brussel. Je kan een volledige school afhuren voor je klanten, medewerkers of personeel", prijst hij de scholen aan.

"Of dat een teken is dat het de zaken slecht gaan? Wel, bij ons kan je toch geen lokalen huren, want die zitten vol", zegt Lesley-Ann. "Maar op Google worden de termen schoonheidsschool en Lesley-Ann heel vaak gezocht, dat is nu eenmaal een feit. Ik denk dus dat veel klanten mij gewoon gevolgd zijn."

Hoe dan ook is Lesley-Ann klaar om een frisse start te maken. "Nee, met dit soort dingen ben je niet graag bezig. Het brengt heel wat negativiteit mee. Terwijl ik mijn tijd veel liever in dingen steek die wel iets positiefs bijdragen. Het is emotioneel slopend geweest. Al verlicht deze 'bonus' natuurlijk de pijn."

Alle panden van de school van Benjamin staan nu te huur.
RV Alle panden van de school van Benjamin staan nu te huur.51 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • eduard janssens

  Hoor er hier veel zeggen dat ze gelijk heeft , tot ze u stropen dan zal anders praten

 • gustaaf carpels

  Het was hij die haar naam wou misbruiken dus een goede beslissing van de rechter de sommen zijn te betalen als hij niet wil voldoen aan het vonnis. Het was wel Lesley die de scholen was begonnen voordat ze op tv bekend werd als hij wat slimmer was geweest had hij een zakelijke overeenkomst kunnen hebben met haar.

 • Mark Deckers

  Wat een misleidende titel: dat bedrag van 2500 euro per dag is een dwangsom om haar ex te verplichten de naam vrij te geven. Als, en alleen als, hij dat niet doet worden die sommen opeisbaar. Als hij de naam vrij geeft binnen de gestelde termijn zal hij dat niet moeten betalen. Is een logische uitspraak, en heeft niets te maken met roofkippen, etc. Wat ik hier weer lees, 't is de moeite...

 • Jo Peeters

  Mijn verwondering is groot als ik naar haar kijk, waarom vindt men die eigenlijk zo mooi of speciaal?

 • Karine Roeland

  Verschil tussen vrouwen zoals en Lesley-Ann en Astrid met andere vrouwen is dat de eerste twee "wettelijk'' geld krijgen van mannen.