Lesley-Ann over de operatie van Kevin: "Zijn levenskwaliteit is echt beter nu"

RV
Kevin Lebreton (30), de man van Lesley-Ann Poppe (39) en papa van zoontje Gabriël, heeft zich laten opereren aan de ogen. Er werden kunstlenzen geplaatst, een ingreep waarvoor hij toch wat bang was, vertelt Lesley-Ann in weekblad TV Familie.

"Kevin ziet al z’n hele leven slecht, en nu hoeft hij nooit meer een bril of contactlenzen te dragen", zegt Lesley- Ann. "Toen hij na de operatie z’n ogen opendeed, merkte hij al meteen een groot verschil. Vroeger had mijn ventje moeite om de klok te lezen zonder bril, en nu lukte het hem van de eerste keer!"

Afschrikwekkend

Kevin zag deze ingreep eerst totaal niet zitten. Begrijpelijk, want de gedachte dat er - zonder algemene verdoving - aan je ogen geprutst wordt... "‘Maar uiteindelijk heb ik Kevin kunnen overtuigen", aldus Lesley-Ann. "Ik heb zelf zo’n ingreep ondergaan, jaren geleden. Door met Kevin over mijn ervaring te praten, is hij bijgedraaid. Daar is hij nu heel blij om. Want eigenlijk was deze operatie noodzakelijk. Kevin had min 4,5 als afwijking. Plus: door het dragen van lenzen had hij vaak last had van droge, gezwollen of rode ogen."

Zure appel

Uiteindelijk heeft Kevin dus moedig door deze zure appel heen gebeten. En toen hij de ingreep liet uitvoeren, was hij vreemd genoeg totaal niet zenuwachtig. "Bij mij was dat wel anders’" zegt Lesley-Ann. "Ik was nerveus tot en met. Maar Kevin, die heeft stalen zenuwen. Hij is ook zelf naar de check-up gereden de dag nadien. Precies alsof er niets was gebeurd. In elk geval: ik ben blij dat Kevins levenskwaliteit verbeterd is. En als hij gelukkig is, dan ik ook!"
19 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Peter Gijselaar

  Da ventje moet nogal verschoten zijn als die zijn ogen opendeed.

 • Liliane Vervliet

  Heb ook 2 Lenzen zonder al die trammelant. 1ste 9 jaar 2de 1 jaar.

 • Francis Brooks

  Tja, met -12 en -6 zal ik dan maar zwijgen zeker. Zonder bril of lenzen leef ik precies in een psychedelische wereld van L.S.D. of magic mushrooms :D

 • Danny Callaert

  Ik had voor mijn opertie -13 maar ik kan niet zeggen dat mijn levenskwaliteit minder was. Mijn ogen zijn hersteld tot 0 afwijking maar met ouder worden, moet ik opnieuw een bril dragen. Dus, bereidt je maar voor: je levenskwaliteit zal opnieuw verslechteren. Wat een heisa om gewoon in de aandacht te kunnen blijven.

 • Theo Schuermans

  Mijn man en ik hebben allebeide al één kunstlens, maar dat ons leven er onder leed is veel gezegd.