De volledige bende kotgenoten van de fictieve wijk 8, huisnummer 17 is weer bij elkaar.
Volledig scherm
PREMIUM
De volledige bende kotgenoten van de fictieve wijk 8, huisnummer 17 is weer bij elkaar. © © Eyeworks - Sofie Gheysens

Legendarische ‘W817' is terug met bioscoopfilm ‘8ERAF!’: “We spraken over aids, drugs en seks. Op Ketnet!”

FilmDe reünie van ‘Spring’ zit in de koelkast tot het Sportpaleis weer opent, maar voor de fans van ‘W817' begint de speeltuin vandaag al. Twintig jaar na de populaire Ketnetreeks, en met een jaar corona-uitstel, gaat ‘8eraf!’ in première. Liefst 52.000 fans kochten voor de film op beeld stond al hun cinematicket en zorgden zo mee voor de financiering. “Een bewijs van onze sterkte”, vinden de hoofdrolspelers. “We zijn nog altijd zo zot als een achterdeur, maar ook twintig jaar ouder.”

4 reacties

 • Frank Baeck

  1 maand geleden
  Onze dochter was 8 jaar toen ze W817 ontdekte. Ze is absoluut fan en wij als ouders herinnerden ons de reeks van zoveel jaar geleden. Dus 4 van die 52000 tickets gekocht. Zaterdag gaan kijken. Zowel kids als ouders hebben genoten. Perfect om alle covid-zorgen even te laten zijn, voor wat ze zijn. Zot doen helpt soms! En deze film dus ook.
 • jean pierre leemans

  1 maand geleden
  Een geweldige kolder reeks Ik ga de film terug zien
 • Felix Strackx

  1 maand geleden
  Wat een geluk dat ik dat destijds niet heb gezien. Dan hoef ik nu ook niet te gaan kijken. Beter stoppen met remakes van oude dingen, de magie werkt niet meer. Iemand nog iets gehoord over de film van De Collega's? Met Kapitein Zeppos zal het net zo gaan. Was geweldig in de jaren '60, maar 55 jaar later zal het niemand nog bekoren. Diegenen die gaan kijken omdat ze er destijds door geboeid waren, zullen ontgoocheld zijn en diegenen die te jong zijn om het te kennen, gaan thuisblijven .
 • victor vandesande

  1 maand geleden
  De zoveelste poging om een oud gedoe uit te melken. Hier zit niet veel volk op te wzchten vrees ik.