Leen Dendievel met haar partner Udo. In Story vertelt de actrice en schrijfster over haar nieuwe boek.
Volledig scherm
PREMIUM
Leen Dendievel met haar partner Udo. In Story vertelt de actrice en schrijfster over haar nieuwe boek. © Kristof Ghyselinck

Leen Dendievel wil anderen aanzetten om eerlijk over gevoelens te praten: “Udo en ik gaan geen onderwerp uit de weg. Zelfs de dood niet”

ShowbizzActeren zit er voor ex-’Thuis’-actrice Leen Dendievel (36) voorlopig niet in, maar ze heeft gelukkig nog een andere passie: schrijven. Na haar non-fictieboeken ‘Hard’ en ‘Asem’ was het tijd voor een eerste roman. In ‘Georges & Rita’ kiest een bejaard koppel samen voor euthanasie. “De dood mag niet zwaarwichtig zijn. We krijgen er allemaal mee te maken”, aldus Dendievel. De actrice en schrijfster vertelt ook over haar sterke relatie met zanger Udo (44), het abrupte afscheid van haar vader en haar toekomstplannen.

3 reacties

 • Leen Demeyer

  8 maanden geleden
  David, dat is waar. Beschamend wat bekende mensen vertellen over zichzelf én over de gevoelens van hun bloedeigen kinderen die dit niet kiezen! Echter gewoon praten onder elkaar is heel gezond.
 • Tuur schiepers

  8 maanden geleden
  kinderen al op de lagere school met een psycholoog moeten kunnen praten: hierzie onze amateur psycholoog gaat onze watjes nog wat flauwer maken.
 • David Hermans

  8 maanden geleden
  Alle begrip, maar de slinger is stilaan de andere kant aan het uitslaan.  Neen, alles opkroppen is niet goed.  Maar je hele leven op het Instagram gooien evenmin denk ik.  Mensen beseffen niet dat Het Internet nooit ofte nimmer vergeet.  Kan dus ooit weleens als een boemerang in je gezicht terugkeren.
 1. Hoger diploma, hoger loon? Niet altijd!
  Salaris

  Hoger diploma, hoger loon? Niet altijd!

  Het einde van het schooljaar brengt nieuwe dilemma’s met zich mee. Heel wat jongeren zullen er zich deze zomer het hoofd over breken of ze gaan verder studeren of niet. En zo ja, wat dan precies? Je keuze heeft belangrijke gevolgen voor de toekomst, denk bijvoorbeeld aan het inkomen dat je zal verdienen. Stijgt je salaris rechtevenredig met je opleidingsniveau, of gaat die vlieger niet per se op? Jobat.be stak het licht op bij Virginie Verschooris, verloningsspecialist bij SD Worx.