Leen Demaré verlaat Joe

JOE FM
Vanaf januari volgend jaar zal Leen Demaré (57) niet meer te horen zijn op Joe, de kleine radiobroer van Qmusic. Daarmee verdwijnt de laatste van de originele Joe-stemmen die er op 1 april 2009 bij waren, toen Medialaan z'n tweede commerciële radio lanceerde. Michel Follet zette in 2016 al een stapje terug. In 2017 volgden Herbert Bruynseels, Truus Druyts en Els De Craecker.

In het najaar zal Demaré nog een laatste seizoen haar programma op vrijdagavond en op zaterdag- en zondagnamiddag aan elkaar praten. "Leen was meer dan tien jaar een vaste waarde bij ons. Met pijn in het hart nemen we afscheid van haar op de radio. Een zender moet nu eenmaal blijven evolueren en vernieuwen. Daar horen soms moeilijke beslissingen bij", zo maakt programmadirecteur radio Robin Vissenaekens duidelijk. "Leen heeft jaren met hart en ziel prachtige radio gemaakt en zal dat ook de komende maanden, tot eind december, nog blijven doen."

Voor Demaré, die rechten studeerde, maar na haar studie meteen koos om "iets met haar stem te doen", komt zo mogelijk een einde aan een radiocarrière die in 1985 begon bij Radio 1, waar ze 'Voor de dag' presenteerde. In 1992 stond Demaré aan de wieg van VRT-hitzender Radio Donna. In 2006 verliet ze de VRT en stapte ze over naar 4fm, dat in 2009 werd omgevormd tot Joe FM, later Joe. De eerste jaren presenteerde ze er het voormiddagblok, nadien het vooravondblok. Sinds augustus 2017 presenteerde ze tijdens de weekends.

Leen verkoos gisteren om niet te reageren op het nieuws van haar aangekondigd afscheid.
12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • HERREGODS WILLEM

  Wat een verlies... veel succes Leen in alles wat je verder onderneemt!

 • DIRK FAES

  Belachelijk, vernieuwing? Jullie vergeten dat jullie nostalgische muziek draaien zeker en daar hoort een nostalgische stem bij. Ik luister tien keer liever naar Leen tijdens de spits dan naar dat hyperkinetisch gedoe. In ieder geval veel succes Leen. Ik zal wat meer op Radio 10 of Nostalgie moeten afstemmen want Joe gaat jammer genoeg de kant van Donna op, de dieperik in.

 • Filip De Backer

  Spijtig Leen dankzij jou kwam er nog wat ‘spice’ op Joe. Een verademing als je het met de ochtendshows vergelijkt die altijd overhappy en shiny moeten zijn. No offence Sven en Anke

 • Niki Van Stiggelen

  Artikel klopt wel niet helemaal: de laatste van de originele JOE stemmen? Raf en Alexandra zijn er toch nog steeds, zij waren destijds het eerste ochtendduo op JOE. Ik moet toegeven dat ik vond dat Leen de laatste tijd wel een beetje van haar magie kwijt was. Ik durfde tegenwoordig wel eens zappen tijdens haar programma, terwijl ik vroeger een meer gezellig gevoel had bij haar stijl. Maar dat is persoonlijke mening. Ik wens haar alvast veel succes in de toekomst. Het blijft een monument.

 • linda sleyp

  Spijtig. Leentje ik zal je missen