Leen Demaré over de toekomst na haar ontslag: “Ik heb nog nooit gesolliciteerd”

Kristof Ghyselinck
Leen Demaré (57) was maandag te gast in ‘Wordt Vervolgd’, het Radio 1-programma van Annemie Peeters. Daar vertelde de presentatrice voor het eerst vrijuit over haar ontslag, en over de toekomst na dat plotse ontslag. “Ik heb nog nooit gesolliciteerd”, aldus Leen, die 33 jaar bij de radio werkte.

Leen verdween geruisloos van radiozender Joe. Er werd maar weinig uitleg gegeven over haar ontslag. “Zolang je werknemer bent, praat je daar niet over, vind ik”, aldus Leen. “Ik heb mijn afscheid niet met opzet zo aangekondigd. Ik ben er zo stilletjes vanonder geknepen, omdat ik mezelf wou beschermen. Ik vreesde dat het te emotioneel te worden en daar had ik geen zin in.” Leen is ondertussen op zoek naar een nieuwe job, maar dat loopt niet van een leien dakje. “Ik heb nog nooit gesolliciteerd. Na 33 jaar radiomaken is het niet evident om een andere job te zoeken. Ik moet nog leren wat ik met mijn talenten kan doen. Ik heb zelfs voor het eerst in mijn leven een cv gemaakt.”
64 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jan Boden

  Met dank aan onze loonbarema's die maken dat iemand van 25 jaar 40 % goedkoper is dan iemand van 57 jaar.

 • Ivan Willems

  Ik begrijp niet wat de strategie van de openbare omroep is om iemand na 33 jaar dienst te ontslaan. Persoonlijk ben ik nu ook geen fan van haar, maar dat verdiend zij niet, of niemand niet. En dan op een paar jaar van haar pensioen af. Ik raad haar aan om als PR aan de slag te gaan. Baby the way, is Leen Demare geen jurist van opleiding??

 • Patrick Verbelen

  En dat maakt ze dan bekend via het Twitter kanaal van Radio 1 (VRT) ??

 • Chris Verstraete

  Ik vind het ontslag van Leen Demaré geen juiste beslissing. Procedurieel mag het dan wel in orde zijn, toch was het helemaal niet zinvol haar te ontslaan omdat Leen nog steeds heel goed aan het profiel beantwoordt als radiopresentatrice voor Joe. Haar leeftijd zou daar geen rol in mogen spelen, maar wat dan wel (?) , juist ...ik weet het ook niet, dus!

 • Peter Lysens

  Il ben nooit een fan geweest van haar, maar konden ze iemand met 33 jaar ervaring NERGENS anders achter de schermen gebruiken?