Laura Tesoro en 'Nachtwacht' winnen meeste Gouden K's

Dieter Bacquaert
Laura Tesoro (22) en de cast van 'Nachtwacht' hebben hun favorietenrol waargemaakt op de zesde editie van 'Het Gala van de Gouden K's', de jaarlijkse awardshow van Ketnet. Liefst 16.000 kinderen zagen in een uitverkocht Antwerps Sportpaleis hoe Laura verkozen werd tot 'Tv-ster van het jaar' en 'Coole chick'.

Die eerste won ze vorig jaar al, maar die van 'Coole chick' is de eerste keer. "Dit is een mooie start van 2019, want er komt nog heel veel aan, vooral op muzikaal gebied. 'Liefde voor Muziek', uiteraard, en ook nog een paar nieuwe nummers. Ik kijk er zelf al naar uit."

Ook de populaire jongerenreeks 'Nachtwacht' viel in de prijzen. Ze kregen een award voor 'Ketnet-serie van het jaar' en hun eerste film 'Nachtwacht: De poort der zielen' werd door de Ketnetters verkozen tot 'Film van het jaar'. "Voor ons zijn dat de twee belangrijkste prijzen, want zowel in de film als de serie hebben we veel werk gestoken. En we hopen dat er nog een vervolg komt. Studio 100 heeft alleszins nog plannen met 'Nachtwacht'. Het leeft enorm bij kinderen én hun ouders", zeggen hoofdrolspelers Giovanni Kemper, Louis Thyssen en Céline Verbeeck.

Nu de MIA's

Ex-Ketnetwrapper Niels Destadsbader werd verkozen tot muzikale artiest van 2018. "Heel fijn dat de Ketnetters weer voor mij hebben gestemd. Ik moet wel toegeven dat de Mia’s binnenkort nog net iets spannender zijn. Zeven keer genomineerd... Dat kan dus ofwel een superavond worden, maar misschien ook een serieuze ontgoocheling. Als je zo vaak genomineerd bent en je bent ambitieus, wil je er ook enkele mee naar huis nemen. Ik hoop stiekem op de helft, maar dat mag ik niet zeggen van Miguel Wiels. ‘Dat brengt ongeluk’, zegt hij.” (lacht)

'De Buurtpolitie' werd voor het tweede jaar op rij verkozen tot 'Beste familieprogramma' en Regi heeft met zijn nummer 'Ellie' de 'Song van het jaar' beet.

De cast van ‘Nachtwacht’
Dieter Bacquaert De cast van ‘Nachtwacht’
Niels Destadsbader
Dieter Bacquaert Niels Destadsbader
Regi
Dieter Bacquaert Regi
De cast van ‘Campus 12'
BELGA De cast van ‘Campus 12'
De cast van ‘De Buurtpolitie’
Dieter Bacquaert De cast van ‘De Buurtpolitie’Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.