Laura Lynn: "Ze scholden me uit voor boerenwijf en dikke nek, ik heb de hele dag geweend"

Laura Lynn, Roeselare
Dieter Bacquaert Laura Lynn, Roeselare
"Ik vind weer rust in m’n hoofd’, zegt Laura Lynn (41). En da’s maar goed, want de zangeres klautert uit een diep dal. In volle verwerking van de dood van haar papa, werd Laura gestalkt door een dolgedraaide fan. En na een ongelukkige uitspraak op Radio 1 werd ze persona nog grata in thuishaven Ardooie. "Nu ben ik klaar voor een nieuwe start", zegt ze in Dag Allemaal.  

Dat ze een moeilijke periode achter de rug heeft, is nog zacht uitgedrukt. Maar Laura Lynn (41) zingt de moeilijkheden van zich af in haar nieuwe single ‘Ik trek het me niet aan’. "Die is goed opgepikt door de fans, alleen jammer dat Radio 2 niet helemaal mee is", zegt ze. "Het is in Vlaanderen zo moeilijk geworden om een hit te scoren zonder de steun van de radio. Gelukkig blijven de optredens goed gaan."

Je nieuwe single heet ‘Ik trek het me niet aan’. Een statement?

Misschien moet ik wat meer zijn zoals ik in het liedje zing. Ik dénk misschien wel dat ik mij bepaalde dingen niet aantrek, maar eigenlijk ben ik heel gevoelig. Zelfs na dertien jaar in de showbizz heb ik geen olifantenvel gekweekt. Ik heb heel veel stress, ook in het dagelijkse leven. Dat zit gewoon in mij, ik ben altijd heel nerveus en wil alles goed doen.

Dan moet het je wel zwaar gevallen zijn hoe je uitspraak op Radio 1 over je thuisdorp Ardooie onthaald werd.

Ik was daar echt het hart van in. 

Je zei dat er niks te beleven valt en dat de mensen er alleen over negatieve dingen praten. Ben je fout begrepen?

Je hebt 16% van dit artikel gelezen
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • lucrece forrez

  zeer triest in pv een beetje fier te zijn op onze mensen ! jaloezie ! triestige mentaliteit een beetje chauvinist voor ons eigen volk we hebben zeer goede sportmensen zangers enz

 • Rob Van Eyck

  In feite zat ze met haar uitspraak niet ver van de waarheid...het wordt inderdaad een droeve begangkenis in bijna elk dorp in het " zogenaamd" mooie Vlaanderen

 • jan kop

  mensen zijn gemeen,en als je een zangeres bent,kan ik me voorstellen dat je regelmatig vuile praat over je heen krijgt..moet je tegen kunnen,of een ander beroep kiezen vrees is..

 • Marcel WOUTERS

  Typisch Vlaams Laura, wanneer je een beetje succesvol bent start de afgunst. Deze week getuigt Jean Marie Pfaff in HLN over de smeuïge reacties, onze toptennister Kim Clijsters, geliefd in de tenniswereld, werd uitgescholden voor geldwolf, mediagek, terwijl zij zelfs de pers op afstand hield .