Paul De Grande
Volledig scherm
Paul De Grande © VIER

Kunstkenner Paul De Grande verschijnt voor rechter in zaak rond diefstal Mariabeeldje

ShowbizzKunstkenner Paul De Grande, bekend van het VIER-programma ‘Stukken Van Mensen’, moet vandaag voor de correctionele rechtbank van Leuven verschijnen. Hij wordt door de kerkfabriek beschuldigd van valsheid in geschrifte bij de teruggave van een gestolen beeld aan de kerk. 

9 reacties

 • Sara Delaere

  2 maanden geleden
  Helemaal te begrijpen dat Paul het eerst zomaar niet wou terug geven. Hij heeft het tenslotte ook gekocht,ervoor betaald en kon niet weten dat dat beeldje gestolen was.
 • Michel Jacobs

  2 maanden geleden
  Hij heeft ter goeder trouw gekocht en het is voor niemand plezant om dan geld te verliezen. Wat een truut allemaal, dat moet juist hem overkomen, hij is de meest serieuze van de ganse hoop.
 • Michael Steyaert

  2 maanden geleden
  De kerkfabriek, de naam zegt alles, dit heeft weinig met geloof maar alles met geld te maken zoals in alle andere fabrieken. In hoeverre werd de kerk uitbetaald door de verzekering ? Paul De Grande handelde ter goeder trouw, maar als je de geschiedenis bekijkt kom je al snel tot de conclusie dat de kerk dit onmogelijk kan begrijpen. Voor de kerk ben je schuldig tot je onschuld bewezen is.
 • Sabine Van de Kerkhove

  2 maanden geleden
  Hij weet van niets, heeft toch 5 tussenpersonen en kan perfect aantonen hoe het gelopen is. Dan moet hij bij de eerste persoon toch zien vanwaar het komt, of ontbreekt deze beschrijving? Het beeld stond waarschijnlijk niet opeens voor de deur van de eerste verkoper. Als er bepaalde zaken gebeuren, zijn sommigen toch precies wat dementerend.
 • Pierre Jansen

  2 maanden geleden
  Is de kerk-(fabriek) niet verzekerd voor zo'n zaken? Maar ja, hij mag niet liegen over de datum. En kon De Grand weten dat dit stuk gestolen was? DIT is het punt.
 1. “Voulez-vous coucher avec moi?” Singles Dean en Athita gaan 'Uit De Kleren'
  Play
  Uit de Kleren

  “Vou­lez-vous coucher avec moi?” Singles Dean en Athita gaan 'Uit De Kleren'

 2. Winkeliers achtervolgen dief en vangen hem voor politie
  Play
  Op Interventie

  Winkeliers achtervol­gen dief en vangen hem voor politie