Zijn dit de mooiste foto's van 2014?

Een aantal van de inzendingen van de Sony World Phography Awards 2015
Screenshot Een aantal van de inzendingen van de Sony World Phography Awards 2015
Een Indonesisch meisje met een kat in haar handen, een groep pinguïns, drie stuntvliegtuigen met rook uit hun staart en een kleine orang-oetan schuilend voor de regen onder een groot bananenblad. De organisatie van de Sony World Photography Awards heeft deze week, in aanloop naar het sluiten van de deadline voor inzendingen, alvast een aantal van de mooiste foto's vrijgegeven.

De beelden zijn prachtig en een fraaie teaser voor de door het elektronicamerk georganiseerde verkiezingen tot Fotograaf van het Jaar.

Fotograaf Andrew Suryono fotografeerde de aap. Hij zei tegen Daily Mail: "Ik was in Indonesië om er oerang-oetans te fotograferen en toen begon het te regenen. Net voordat ik mijn camera weg wilde stoppen, zag ik deze orang-oetang een bananenblad pakken en het boven zijn hoofd houden om te kunnen schuilen. Snel legde ik dit magische moment vast."

Wedstrijd
Zowel professionele fotografen als amateurs kunnen meedoen aan de wedstrijd. De verkiezingen worden sinds 2008 jaarlijks georganiseerd. Deelnemers kunnen, verdeeld over verschillende categorieën, geldbedragen en apparatuur winnen. Bij sommige competities ligt de deadline van inzendingen op 5 januari. Bij de wedstrijd voor professionele fotografen is deze drie dagen later.

Het werk van de winnaars en finalisten zal worden tentoongesteld in Londen, in het Somerset House van 24 april - 10 mei 2015. Een van hen zal door Sony worden uitgeroepen tot Fotograaf van het Jaar.

De foto's zijn onder meer hier te zien.