Weerballoncamera duikt na twee jaar op met deze adembenemende beelden

So, me and some friends launched a weather balloon in Arizona. Here&#039;s an awesome picture of Earth that the side GoPro captured at around 98,000 ft. The Grand Canyon is near the top left part of the frame. Launch video here: <a class="youtube-link" href="https://www.youtube.com/watch?v=EABQ5psUz70">https://www.youtube.com/watch?v=EABQ5psUz70</a>
Filmen en foto's nemen vanuit de stratosfeer, dat leek vijf vrienden uit Arizona wel een projectje waard. Ze bonden in 2013 een smartphone en twee camera's aan een weerballon en stuurden die de lucht in. Helaas liep er iets mis met de lokalisatie van de ballon, waardoor ze hem kwijtspeelden. Tot een dame hen een paar maanden geleden opbelde met verlossend nieuws.

De vrouw in kwestie was gaan wandelen op een afgelegen plek, die zowat 80 kilometer verwijderd was van de originele lanceringsplaats in 2013. Daar, in het midden van een woestijnlandschap, lag de doos met de camera's en smartphone van de vijf vrienden. Omdat zij op de doos hun namen hadden geschreven en de toevallige vinder ook de SIM-kaart had laten uitlezen in een telefoonwinkel, waren de eigenaars snel gevonden.

Zo werd het materiaal ingepakt.
rv Zo werd het materiaal ingepakt.

Niet veel later konden ze eindelijk aan de data en beelden die hun smartphone, GoPro-camera en Sony Camcorder hadden verzameld. De ballon had 1 uur en 38 minuten gevlogen en was 30 kilometer hoog geraakt voor hij uiteenspatte. De telefoon en camera's maakten ronduit fantastische beelden, inclusief bovenstaande foto van de Grand Canyon vanuit de stratosfeer. De wonderlijke video van het project kan je hieronder bekijken:
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.