Vlaamse misdaadauteur Luc Deflo (60) overleden

Auteur Luc Deflo.
David Legreve Auteur Luc Deflo.
De Vlaamse schrijver Luc Deflo is maandagavond in het AZ Sint-Maarten in zijn geboortestad Mechelen overleden. Hij werd 60.

De populaire  misdaadschrijver was al langer ernstig ziek en werd begin november nog opgenomen op de spoedafdeling van het ziekenhuis. Hierdoor moest hij verstek geven voor zijn signeersessies op de Boekenbeurs, die hij zelf nog eind oktober op zijn Facebookpagina aankondigde.

35 thrillers, 650.000 verkocht

Deflo werd geboren in Mechelen op 27 februari 1958. Hij debuteerde in 1999 met de psychologische thriller “Naakte Zielen”, met speurdersduo Bosmans en Deleu in de hoofdrol. Daarmee sleepte hij meteen een nominatie in de wacht voor de Hercule Poirotprijs. In 2008 wist hij na drie nominaties die prijs ook effectief te verzilveren met de thriller “Pitbull”. In totaal schreef Deflo 35 romans, voornamelijk psychologische thrillers die zich vaak in Mechelen afspelen. Er werden naar schatting meer dan 650.000 exemplaren van zijn oeuvre verkocht in Vlaanderen. Zijn meest recente thriller, “Verdorven”, dateert van september 2018. Daarnaast schreef Deflo toneelstukken, luisterspelen en scenario’s. Aanvankelijk was de auteur ook voltijds organisatie-adviseur bij KBC van beroep, wat hij systematisch afbouwde tot een deeltijdse functie. Zes jaar geleden stopte hij met die baan om zich helemaal op het schrijven te kunnen concentreren.

Luc Deflo laat zijn partner Sormaria Marchan achter, een Venezolaanse vrouw voor wie hij Mechelen als thuisbasis jaren geleden inruilde voor Brussel. Samen hebben ze een zoontje, Alessandro. In 2016 brachten Deflo en Marchan als co-auteurs samen de thriller “Drift” uit. Deflo was eerder al getrouwd en gescheiden, en kreeg met zijn eerste vrouw twee dochters, Tess en Tris.
12 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Gerda Koekelkoren

  Briljant misdaadromanschrijver! Heb al jouw boeken verslonden. Jammer... veel te vroeg overleden! RIP LUC

 • DIRK DEVROE

  een groot schrijver van misdaad romans is heen gegaan veel sterkte aan zijn familie in deze trieste tijd

 • Frank De Grave

  RIP en sterkte aan de familie. Briljant schrijver!

 • Rudy Mestdag

  Rust zacht lieve Luc

 • PETRO TILLEMAN

  Ik zan blijven genieten van uw boeken. Rust in vrede.