Unieke verzameling van 25.000 (!) strips te koop

rv
Tweedehandszaak Troc.com organiseert van 4 tot 6 november een 'Stripverhalenfestival'. Aanleiding is de verkoop van een unieke privécollectie met meer dan 25.000 strips, afkomstig van één verwoede verzamelaar.

De strips, alles samen een stapel van zowat 125 meter hoog, bevinden zich in in goede of in de meeste gevallen zelfs nieuwe staat. Er is voor elke stripliefhebber wat wils; De collectie bevat meer dan 100 reeksen van onder andere Jommeke, Kuifje, Suske en Wiske, Jerom, Bessy, De Kiekeboes, Bob Morane, Bakelandt, Nero, Rik Ringers, Piet Pieter en Bert Bibber, Storm, De Rode Ridder, Agent 212, FC De Kampioenen en nog zowat tientallen anderen.

De stripverzameling beslaat een periode van 10 jaar. Na het overlijden van de verzamelaar enkele maanden geleden, besloot zijn familie om een beroep te doen op de inboedelservice van Troc.com Sint-Niklaas. Daar deden ze er maar liefst 500 uren over om alles nauwgezet in te pakken, verhuizen, uit te pakken en inventariseren.

Nog meer cijfers

• Meer dan 25.000 strips
• Zo zijn er bijvoorbeeld meer dan 2.300 Suske en Wiske strips
• Enkele originele gesigneerde tekeningen
• Opeengestapeld zijn ze 125 meter hoog
• Als ze (in de lengte) naast elkaar worden gelegd, vormen ze een rij van 7,5 kilometer lang
• De collectie weegt meer dan 5.000 kilo

98 topstukken uit de stripverhaalcollectie - zoals onder meer zeldzamere exemplaren van Nero, Bakelandt, Piet Pienter en Rik Ringers - worden nog tot 6 november per opbod verkocht via 2dehands.be (referentie "stripverhaalcollectie").

De andere strips worden in de winkel uitgestald om dan tijdens een 'Stripverhalenfestival' aan de man gebracht te worden. Plaats van gebeuren: Singel 5, 9100 Sint-Niklaas. Op vrijdagavond 4 november om 20 uur start de verkoop en deze loopt door tot zondag 6 november om 17 uur. 

Vrijdag 4 november van 20 tot 24 uur
Zaterdag 5 november van 9.30 tot 18 uur
Zondag 6 november van 10.30 tot 17 uur

rv