Stripfans opgelet: nieuw album van Asterix verschijnt in oktober

Een beeld uit de film ‘Astérix & Obélix contre César'.
rv Een beeld uit de film ‘Astérix & Obélix contre César'.
Het 38ste album van stripheld Asterix en tevens de vierde creatie van tekenaar Didier Conrad en scenarioschrijver Jean-Yves Ferri, zal op 24 oktober verschijnen. Dat kondigde het duo aan in Journal du Dimanche. 

Enkele dagen later, op 29 oktober, vieren Asterix en Obelix hun zestigste verjaardag. De twee Franse striphelden, van wie de avonturen zich afspelen ten tijde van het Romeinse Rijk, waren voor het eerst te zien in 1959 in het tijdschrift 'Pilote'. René Goscinny, die in 1977 overleed, en tekenaar Albert Uderzo lagen aan de basis. Sinds 2013 hebben Conrad en Ferri de fakkel overgenomen.

Het vorige album ‘Asterix en de Race door de Laars’ speelde zich nog af in Italië en verpulverde alle verkooprecords, met bijna 1,6 miljoen verkochte exemplaren. Voor het nieuwe album blijven de striphelden in hun vertrouwde dorp in Gallië, maar veel meer wil men nog niet kwijt.

Bekijk ook:
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jeanne Helsen

    Sedert een Nederlands bedrijf deze reeks, ook voor Vlaanderen, in het “Hollands” vertaalt is alle humor zoek.

  • Jeanne Helsen

    Alleen de humor is ver te zoeken door de “hollandse” vertaling van het sappige Frans. De oude “ vlaamse” uitgaven gedrukt in Belgie waren beduidend vrolijker. Ik hen dus, en velen met mij, afgehaakt. Net zo met andere stripreeksen die “verhollands” zijn. Sorry maar wij verdienen betrr. We willen onze taal terug.