Ga naar de mobiele website
^ Top

Spit en Olyslaegers op shortlist Libris Literatuurprijs

Jeroen Olyslaegers, Walter van den Berg, Lize Spit, Alfred Birney, Arnon Grunberg (op de foto zijn plaatsvervanger Jasper Henderson) en Marja Pruis zijn genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs.
ANP Jeroen Olyslaegers, Walter van den Berg, Lize Spit, Alfred Birney, Arnon Grunberg (op de foto zijn plaatsvervanger Jasper Henderson) en Marja Pruis zijn genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs.
Twee Vlamingen hebben de shortlist van de Libris Literatuur Prijs 2017 gehaald. Het gaat om Jeroen Olyslaegers met 'Wil' en Lize Spit met 'Het smelt'. Dat is bekendgemaakt tijdens een bijeenkomst in de Hortus Botanicus te Amsterdam. In totaal zijn nog zes schrijvers in de running voor de prestigieuze prijs voor de beste oorspronkelijk Nederlandstalige roman van het afgelopen jaar.

Behalve Spit en Olyslaegers maken volgende Nederlandse schrijvers kans: Walter van den Berg ('Schuld'), Alfred Birney ('De tolk van Java'), Arnon Grunberg ('Moedervlekken') en Marja Pruis ('Zachte riten').

Herman Brusselmans ('De fouten'), Stefan Hertmans ('De bekeerlinge') en Jan Lauwereyns ('Iets in ons boog diep'), drie Vlaamse schrijvers die nog op de longlist stonden, vallen dus uit de boot.

De bekendmaking van de winnaar vindt plaats op maandag 8 mei in het Amstel Hotel in Amsterdam. Vorig jaar won Connie Palmen de prijs met haar roman 'Jij zegt het'. De winnaar krijgt 50.000 euro.
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


Meld een bug