Schrijver stopt overwachts met stripboeken ‘The Walking Dead’

Een beeld uit seizoen twee van de hitserie ‘The Walking Dead’, dat gebaseerd werd op de stripboeken van Robert Kirkman.
ap Een beeld uit seizoen twee van de hitserie ‘The Walking Dead’, dat gebaseerd werd op de stripboeken van Robert Kirkman.
Het deel van comicreeks The Walking Dead dat deze week uitkomt, is het laatste. Bedenker Robert Kirkman stopt na zestien jaar onverwacht met de strips waarop de hitserie gebaseerd is.

Het laatste nummer is de 193e uit de reeks. Volgens Deadline is de comic bijna drie keer zo dik als de reguliere exemplaren, en bestaan de laatste zes pagina's uit een essay van Kirkman.

De schrijver bracht in 2003 het eerste stripboek uit over sheriff Rick Grimes die in een ziekenhuis ontwaakt en erachter komt dat zombies, die 'walkers' worden genoemd, het land hebben overgenomen. AMC kocht de rechten van The Walking Dead en maakte er een serie van, die in 2010 van start ging. 

Inmiddels is daar ook een spin-off van, Fear The Walking Dead, zijn er diverse videogames en wordt er gewerkt aan films over Grimes.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Sandra Van Gaever

    Spijtig...

  • Kenny Brusseel

    da is spijtig hopelijk gaan de twee series nog door na de laatste comic gefilmd hebben over een paar jaar