Schilderij Monet geveild voor recordbedrag van 98 miljoen euro

Monets schilderij ‘Meules’ uit 1890 is voor een recordbedrag van 110,7 miljoen dollar geveild.
EPA Monets schilderij ‘Meules’ uit 1890 is voor een recordbedrag van 110,7 miljoen dollar geveild.
Een schilderij van de Franse kunstschilder Claude Monet is op een veiling in New York verkocht voor 110,7 miljoen dollar, een dikke 98 miljoen euro. Daarmee is het recordbedrag voor een impressionistisch kunstwerk gebroken. Dat laat veilinghuis Sotheby's vandaag weten. Het gaat ook om een recordbedrag voor een werk van de Franse impressionist.

Zeven gegadigden streden acht minuten lang voor ‘Meules’, een van de iconische schilderijen van hooibergen in Giverny. De hoogste bieder bood uiteindelijk 110,7 miljoen dollar, omgerekend 98,77 miljoen euro.

Bij de verkoop dinsdag in New York werd een prijs gehaald "die 44 keer hoger is dan de vorige recordbedrag van het werk", klinkt het nog.

De verkoop van 55 impressionistische en moderne kunstwerken bracht in totaal iets minder dan 350 miljoen dollar in het laatje. Naast het werk van Monet werd ook een schilderij van Pablo Picasso verkocht voor 20,7 miljoen dollar.

Montes schilderij ‘Meules’ uit 1890 is voor een recordbedrag van 110,7 miljoen dollar geveild.
AP Montes schilderij ‘Meules’ uit 1890 is voor een recordbedrag van 110,7 miljoen dollar geveild.1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Johan Van Biesen

    Ik kan mooie foto's maken en uitvergroten van een natuurlijke zonsondergang, dat kost pakken minder en is duizend keer mooier dan een beetje verf op een stuk doek, smaakloze kunst overpriced voor investeerders, dat heeft niets met goede smaak te maken, enkel snobisme.