Schaart Banksy zich achter klimaatbeweging met dit nieuwe werk in Londen?

EPA
In het centrum van Londen is graffiti opgemerkt dat mogelijk van de hand is van de mysterieuze straatartiest Banksy. Britse media melden dat het beeld van een klein meisje met een plant is opgedoken bij Marble Arch, de grote marmeren boog in Hyde Park.

De graffiti zou een eerbetoon zijn aan de milieuactivisten die de voorbije dagen hebben deelgenomen aan de acties in de Britse hoofdstad. De activisten kwamen gisteravond samen om in Hyde Park om hun manifestaties af te sluiten. Banksy heeft de muurtekening echter niet opgeëist.

Het werk toont een meisje dat gehurkt zit voor een jong plantje, met daarnaast een kleine schop in de grond. Het kind heeft het symbool van de klimaatbeweging in haar hand. Naast het werk staat in witte letters 'Vanaf dit moment eindigt wanhoop en begint de strategie'. Het kunstwerk zorgde voor speculatie dat Banksy zich bij de klimaatbeweging zou gevoegd hebben.

Hoewel het auteurschap nog niet duidelijk was, kondigde de klimaatbeweging Extinction Rebellion vanochtend op Twitter aan dat het kunstwerk bij hun ontmoetingspunt aan Marble Arch een nieuwe Banksy is. 

REUTERSReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.