Scenariste van ‘Tabula Rasa’ wint prestigieuze Edmond Hustinxprijs

RV
Malin-Sarah Gozin, die reeksen als ‘Tabula Rasa’ en ‘Clan’ bedacht heeft, heeft de prestigieuze Edmond Hustinxprijs gewonnen. Ze is de eerste Vlaamse vrouw die de tweejaarlijkse prijs in ontvangst mag nemen.

Gozin mocht haar prijs op 2 november gaan ophalen op de conferentie van Dramaastricht, een stichting die een podium beidt aan Nederlandstalige auteurs. Elke twee jaar reikt de organisatie ook de Edmond Hustinx-prijs uit om talentvolle auteurs van toneel of drama te eren voor hun werk. Gozin treedt hiermee in de voetsporen van onder anderen Hugo Claus en Annie M.G. Schmidt.

De scenariste kreeg haar prijs voornamelijk voor ‘Clan’ en ‘Tabula Rasa’ - die laatste reeks bedacht ze als showrunner samen met Veerle Baetens. Volgens de stichting valt haar werk op ‘omwille van het innovatieve karakter, de opmerkelijke toon en het mixen van genres waarbij Gozin graag buiten de lijntjes kleurt’. “Dankzij het werk van Gozin wordt Vlaamse fictie namelijk een meer en meer belangrijk exportproduct.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.