Sandra Bekkari stopt met ‘Nooit Meer Diëten’

VTM
De boekenbeurs zit erop, en het bestverkochte boek was dit jaar ‘Nooit Meer Diëten’ (deel 5) van Sandra Bekkari. Een knappe prestatie, maar toch zal er geen zesde deel in de reeks komen.

In Vlaanderen doen kookboeken het standaard erg goed. Jeroen Meus, Pascale Naessens en Sandra Bekkari staan standaard in de top tien van de best verkochte boeken. In de categorie non-fictie staan àlle ‘Nooit Meer Diëten’-boeken - het zijn er vijf - van Bekkari in de top tien. Maar toch houdt uitgever Borgerhoff-Lamberigts ermee op: het volgende boek van Sandra bij hen zal geen zesde ‘Nooit Meer Diëten’ worden. “Volgend jaar wordt het iets anders rond Sandra Bekkari. Daar kan ik nog niets over kwijt. We hebben ook al nieuw talent op het oog, maar ook daar kan ik nog niets over zeggen”, klinkt het in de Gazet van Antwerpen.

Opvallend: waar kookboeken in Vlaanderen furore maken, is dat in Nederland helemaal anders. In de top 100 van Nederland stond vorig jaar maar één kookboek: eentje van Jamie Oliver. “Het is niet dat er geen interesse is bij ons. Het is een groeiende markt. Er worden hier ook veel kookboeken geschreven, vorig jaar maar liefst 71. Maar oplages voor één boek van 100.000 en meer, nee. Vergeet het. Hoe dat komt, weet ik niet. Het is een mysterie dat begint aan de grens”, aldus Jonah Freud van Kookboekhandel in Amsterdam in GvA.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.20 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jos Verboven

  Eindelijk gedaan met al die zever ivm dieeten, gezonde voeding, enz. Gewoon commerce.

 • Peter Buyck

  Nooit meer diëten is een contradictio in terminis of de titel is onvoldoende gestoffeerd... ja het gaat met 99% zekerheid over energiebeperkte diëten maar het zou ook kunnen gaan om leversparende, niersparende, ... diëten.

 • Myriam Cassimon

  Dat volgend 'talent' zal dan Rani De Coninck zijn. Pfff, ik word zo moe van al die BV's die zo nodig het wiel opnieuw moeten uitvinden.

 • guido vermeyen

  Die mooie foto's doen het hem....ideaal om honger te krijgen en iets eenvoudigs klaar te maken.

 • Peter Neefs

  Wij hebben al haar boeken en hebben er bijna alles uit klaargemaakt : lekker, gezond en vooral super voor de like, Merci Sandra