Ruim 500 auteurs en nieuwe inkomprijzen moeten Boekenbeurs nieuw leven inblazen

Boekenbeurs Antwerpen, 2018
Klaas De Scheirder Boekenbeurs Antwerpen, 2018
“De auteur moet weer volop centraal staan”, dat is het nieuwe motto van de boekenbeurs in Antwerpen. Meer auteurs en betere ticketprijzen moeten dit jaar meer volk naar de beurs lokken.

Slechts 120.688 bezoekers vonden tijdens de vorige editie hun weg naar de Boekenbeurs in Antwerp Expo, en daar moet verandering in komen. Daarom belooft de organisatie dit keer ruim vijfhonderd auteurs en een totaalbeleving waarin de bezoeker centraal staat. Voor de komende editie verwachten ze 560 auteurs, zijn er 1.029 signeersessies en 777 podiumactiviteiten voorzien en liggen er – niet te vergeten – ruim 300.000 boeken op kopers te wachten. Ook het grondplan gaat op de schop, met innovatieve ‘focuszones’ waarbij boeken op een uitnodigende, frissere manier thematisch worden gepresenteerd.

Na de aanzwellende kritiek op de toegangsprijs – waarom betalen voor een beurs waar je boeken koopt?, klonk het – is aan de tariefformules gemorreld. Met een tegemoetkoming aan tieners en families: voor 25 euro krijgen maximaal twee volwassenen met maximaal vier kinderen toegang tot de Boekenbeurs. 
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Dirk De Buyst

  Krijgen gepensioneerden met een inkomen lager dan 1500€ ook korting?

 • Tom Janssens

  Ik zie niet in waarom mijn gezin 25€ moet betalen om boeken te gaan kopen. Trek die kost dan af van de aankoopprijs van de boeken? En anders, tjah kopen we gewoon ons boeken in een winkel en gaan we niet naar de beurs.

 • Greet Hendrickx

  En wat kost een inkomticket voor 1persoon...?

 • Paul Winters

  Dus eigenlijk moet je 25€ betalen voordat je iets kan kopen, omgekeerde wereld lijkt me

 • Gust Trentels

  Ze hebben 't bij de Boekenbeurs nog altijd niet begrepen.