Rowling verdacht BBC ervan haar pseudoniem te lekken

JK Rowling
Photo News JK Rowling
J.K. Rowling dacht vlak na bekend werd dat zij achter het pseudoniem Robert Galbraith zat, dat de BBC het geheim had onthuld. Dat vertelt de Harry Potter-schrijfster in gesprek met Graham Norton voor BBC Radio 2.

De Britse omroep wilde in 2013 op televisie aandacht besteden aan het met lof ontvangen debuut van Galbraith, maar dat ging niet zonder haar identiteit te verklappen, aldus J.K, die daardoor dacht dat de BBC misschien verder onderzoek had gedaan. "Ik dacht dat het via de BBC gelekt was of dat iemand bij de omroep het ontdekt had. De BBC benaderde Robert zonder te weten dat ik het was, wat mij in een lastig parket bracht."

Uiteindelijk bleek een advocaat het geheim naar buiten te hebben gebracht. Hij vertelde de vertrouwelijke informatie door aan vriendin van zijn echtgenote, die het op haar beurt weer aan een bevriende journalist van The Sunday Times doorgaf.

"Ik vind het nog steeds jammer dat het zo is gegaan", vertelt J.K. "Ik had gehoopt dat ik op zijn minst drie boeken kon schrijven zonder te worden ontmaskerd."

Onder het pseudoniem heeft J.K. Rowling inmiddels vier detectives uitgebracht.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Freddy De Vos

    Ergens begrijp ik haar teleurstelling. Maar anderzijds gaat ze nu weer een paar miljard verdienen, doordat iedereen nieuwsgierig is