Rijk, mooi en ongelukkig: deze fotograaf toont de decadente wereld van Los Angeles

Lauren Greenfield
Het is makkelijk lachen om de mensen die alle extremen opzoeken om maar bij de rijke elite te kunnen horen. Fotograaf en filmmaker Lauren Greenfield probeert met haar project 'Generation Wealth' te laten zien dat de drijfveren dieper liggen.

Die neus, dat was het probleem. Overal waar Lindsey kwam, was ze zich bewust van haar reusachtige neus. Ze hoopte dat niemand haar van opzij zag, best lastig als je dagelijks in een klaslokaal zit. Lindsey was een tiener in 1992 in een buitenwijk van Los Angeles. Zes van haar tien vriendinnen hadden al iets aan zichzelf laten veranderen met plastische chirurgie. Dolgelukkig was ze, toen ook zij onder het mes kon, toen ze eindelijk achttien was. Op de foto viert ze de Fourth of July, de nationale feestdag, met een groot verband over haar gezicht.

Je hebt 17% van dit artikel gelezen
9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Laura DeBacker

  Dan ben ik liever ongelukkig met geld te veel; zoals nu met te weinig geld lol

 • Thierry Vansweevelt

  Als je rijk bent krijg je meer zorgen om al het materiele. Geef mij maar mijn rijhuisje en twee katten.

 • Frank De Witte

  Inderdaad, veel zo'n mensen die royaal kunnen rond komen voor de rest van hun leven vervelen zich te pletter. Velen hebben geen zin meer om te werken omdat ze al genoeg hebben, ze kunnen alles kopen wat ze willen. Klinkt allemaal wel leuk, maar als die constante vakantie en rijkdom voor de rest van je leven is, dan heb je eigenlijk niks meer, geen enkel doel om nog naar uit te kijken.

 • Rik Muylaert

  Ik zou toch liever zitten huilen in een ferrari als op een bakfiets hoor, in de ferrari zit je droog en warm

 • Peter Buyck

  Wat? Ongelukkig omwille van jaloersheid omdat anderen wel plastische chirurgie kregen? En inderdaad anderen zijn ongelukkig omdat ze 'nieuwe vrienden' winnen van zodra ze rijk/beroemd zijn. Nieuwe vrienden die eigenlijk profiteurs zijn.