Probeer het zelf: twee receptjes uit Pascale Naessens' nieuwe boek 'Nog Eenvoudiger'

Pascale Naessens, nieuw boek 'Nog eenvoudiger', koken met vier ingrediënten
RV Pascale Naessens, nieuw boek 'Nog eenvoudiger', koken met vier ingrediënten
Pascale Naessens (49) presenteert haar nieuwe kookboek: 'Nog Eenvoudiger'. Het doet precies wat er op de verpakking staat: simpele, eenvoudige recepten aanleveren. Meer dan 4 ingrediënten heb je niet nodig.

"Simpel, lekker en gezond," zo zegt Pascale zelf over haar nieuwste kookcreaties. "Je hebt geen tientallen extra ingrediënten uit de keukenkast nodig, we werken alleen met de basis. Op deze manier kook ik zélf. Je wil 's avonds toch niet telkens uren in de keuken staan?"

De kookgoeroe deelt alvast twee receptjes met de HLN lezers, om uit te proberen!

Kort gebakken zalm met groenten 

'Nog eenvoudiger' van Pascale Naessens

Ingrediënten:

2 stukken zalm, zonder vel
3 tot 4 pruimtomaten
een handvol krulpeterselie
3 teentjes knoflook

Recept:

Snijd de knoflook in plakjes en hak de krulpeterselie fijn. Snijd de tomaten in plakjes. Giet een flinke scheut olijfolie in een grote pan. Leg er de plakjes knoflook en de peterselie in. Schik er de tomaten over. Zet de pan 3 minuten op het vuur en roer vervolgens de groenten door elkaar. Schuif de groenten aan de kant en leg de zalm in de pan, naast de groenten. Bak de zalm anderhalve minuut aan elke kant, zodat hij binnenin nog rauw is. Leg de zalm op een bord en lepel de groenten erover en ernaast.

Appeltjes in de oven

'Nog eenvoudiger' van Pascale Naessens

Ingrediënten: 

2 appelen
200 g ricotta
3 à 4 lepels honing
een handvol geschaafde amandelen

(+ 40 g boter uit de voorraadkast)

Recept:

Verwarm de oven voor op 180 °C. Smeer de ricotta uit over de bodem van een ovenschaal. Smelt de boter en voeg er 3 tot 4 eetlepels honing aan toe. Snijd de appelen in plakken van 1 centimeter, verwijder het klokhuis en leg de appelplakken op de ricotta. Lepel er een deel van de gesmolten boter met de honing over, strooi er de geschaafde amandelen over en besprenkel met de rest van de zoete boter. Zet 25 minuten in de oven. Wil je dit als dessert serveren, dan zijn één of twee plakjes appel per persoon voldoende.




7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Cindy De Neyer

    Ben super fan.

  • Hugo Schelstraete

    Ik eet liever echt. Geen flauwe kul.

  • marie-jose Marie-José Anthonis

    Het word tijd dat er eens goed kopen recepten komen voor singels want al wat getoond word is te duur

  • Rony Casteur

    Ik eet liever normaal, stop met al die kookboeken, enkel geldgewin.

  • Willy Van Craen

    Op you-tube vind je duizende gerechten en zie je hoe te bereiden.