Ga naar de mobiele website
^ Top

Pol Van Den Driessche stelt derde literaire thriller voor

In hartje Brugge heeft N-VA-politicus, ex-journalist en woordvoerder van Cercle Brugge, Pol Van Den Driessche, zijn derde thriller voorgesteld. In 'Motief Haat' heeft een streekjournalist een stevige kluif aan drie verdachte overlijdens. Het boek is een eerbetoon aan de Brugse journalist Jan Van Belle, die anderhalf jaar geleden om het leven kwam.

Op de voorstelling in de Standaard Boekhandel nam burgemeester van Brugge Renaat Landuyt als eerste het woord. Hij merkte op dat de schrijfstijl van Van Den Driessche altijd maar uitnodigt om verder te lezen. De burgemeester sprak ook over de passies van de auteur die ontegensprekelijk in de roman verweven zitten. Zo komen een jonge politicus en een Brugse voetballer in verdachte omstandigheden om het leven.

Pol Van Den Driessche bedankte een waslijst aan mensen die meegewerkt hebben aan het boek. Hij vertelde dat alle gelijkenissen met bestaande personen berusten op toeval, behalve in één geval. Het hoofdpersonage Jan Van Bellingen is een eerbetoon aan de overleden Brugse journalist Jan Van Belle, een vriend van de auteur. De gerechtelijk journalist en correspondent voor onder meer Belga kwam in het najaar van 2011 om het leven.

De N-VA-politicus verwees ook naar de beschuldigingen van seksuele intimidatie aan zijn adres. Daardoor streed hij bij de gemeenteraadsverkiezingen uiteindelijk niet met Renaat Landuyt om de burgemeesterssjerp. "Ik moet vooral mijn vrouw Katrien bedanken voor haar steun in moeilijke tijden", zei Van Den Driessche geëmotioneerd. "Zij spoorde me elke keer aan om weer een nieuw hoofdstuk te schrijven. De laatste elf maanden zijn zwaar geweest voor mij, maar ik zet door. 'Je maintiendrai'. Ik zal stand houden."

 
De laatste elf maanden zijn zwaar geweest voor mij, maar ik zet door. 'Je maintiendrai'. Ik zal stand houden
Pol Van Den Driessche
Meer over


Meld een bug