Pieter Aspe boycot Boekenbeurs en signeert gratis in stamcafé: “Ik hoop dat ze er eens goed over nadenken”

VTM NIEUWS
Een van Vlaanderens populairste auteurs, Pieter Aspe, was niet aanwezig op de Boekenbeurs. Die heeft hij vandaag bewust geboycot, op de topdag. Aspe signeerde gratis in zijn stamcafé De Kleine Tunnel in het centrum van Antwerpen. Hij vindt het niet correct dat mensen geld moeten betalen om boeken te kunnen kopen.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

“Ik ben niet tegen de Boekenbeurs, maar ik hoop dat ze er eens goed over nadenken. Het gaat ook over auteurs en boeken en dat wordt een beetje verdrongen door allerlei randactiviteiten waar geen kat op afkomt. Mensen komen voor boeken en auteurs. Ik kan het niet verdragen dat mensen een halfuur moeten wachten op een handtekening. Dan ga ik heel snel en heb je amper contact met je lezers”, aldus Aspe.
31 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Freddy De Vos

  Ik geef die man volledig gelijk. Hij of zijn uitgever betalen al een pak geld om daar te staan. En dan moeten de mensen nog eens betalen om binnen te mogen (één grote maffia is die boekenbeurs)!

 • Daisy Daelemans

  Ben gisteren bij Pieter Aspe geweest, gezellig nog iets gedronken. Boekenbeurs zou inderdaad gratis mogen. Als men weet wat de standhouders, en dat is niet alleen voor de Boekenbeurs, moeten betalen om een paar vierkante meter te huren, dan denk ik wel dat de kosten van de organisatie eruit zijn. Bij andere beurzen komen de mensen soms alleen maar om rond te kijken en te vergelijken, op de Boekenbeurs hebben de meesten toch wel een aankoop gedaan als ze buiten stappen.

 • Paul Boutsen

  @Bob Verschueren, ik kan je helemaal volgen in het feit dat beurzen enkel maar duurder worden. Niet de standhouders, niet de bezoekers, maar de zo gezegde "organisatoren" strijken gigantische winsten op. Ik hoop met de actie van Aspe dat de laffercurve is ingezet voor de Boekenbeurs, dat ze te duur wordt en geen kat er nog op af komt. Het evenwicht is thans inderdaad zoek qua prijs!

 • Bob VERSCHUEREN

  Eigenlijk is dat hetzelfde voor andere beurzen : autosalon, bouwbeurzen,..... Het grote voordeel is dat je veel producenten op hetzelfde adres kan vinden. Bit bespaart je veel verplaatsing en tijd om ze allemaal afzonderlijk te bezoeken. Als ze sommige beurzen gratis moesten maken kan je er helemaal niet meer binnen door de massale toestroom.... Anderzijds vind ik het van Aspe een knap initiatief om hiertegen op te boksen.

 • marjoca wollerich

  Groot gelijk Pieter!!!!!! Daarom ga ik ook niet naar de B.B en koop mijn boeken in de boekwinkel , dan kan ik 10 euro extra uitgeven