Nederlandse kunstdetective vindt gestolen Picasso terug in Amsterdam

Een vrouw maakt foto's van de expositie ‘Picasso: The Late Work’, in het Barberini-museum in Potsdam.
EPA Een vrouw maakt foto's van de expositie ‘Picasso: The Late Work’, in het Barberini-museum in Potsdam.
Het verloren gewaande schilderij van Pablo Picasso, Buste de Femme uit 1938, is terecht en opgedoken in Amsterdam. Het werk werd in 1999 gestolen van het jacht van een rijke Saudische sjeik en was sinds die tijd spoorloos. 

De Nederlandse kunstdetective Arthur Brand wist het schilderij via “mensen met contacten in de onderwereld” te traceren en heeft het inmiddels overgedragen aan de verzekeringsmaatschappij. Dat meldt de Volkskrant.

Het landelijke politieteam kunst- en antiekcriminaliteit is op de hoogte gebracht van de vondst. Een speciaal ingevlogen Amerikaanse expert heeft onlangs in een depot in Amsterdam de echtheid van het schilderij vastgesteld.

Het schilderij Buste de Femme werd op 11 maart 1999 ontvreemd van het jacht van Sjeik Abdul Mohsen Abdulmalik Al-Sheikh. De waarde van het schilderij wordt volgens Brand geschat op 25 miljoen euro.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.