Monumentale katten van Geluck in 2020 op Champs-Elysées

Philippe Geluck
Photo News Philippe Geluck
Twintig monumentale katten van de Belgische kunstenaar Philippe Geluck zullen volgend jaar van begin april tot half juni tentoongesteld worden op de Champs-Elysées in Parijs.

"Elk kunststuk zal drie meter meten en zal de beroemde katachtige in verschillende humoristisch-poëtisch-surrealistisch scènes opvoeren", preciseert de kunstenaar. "Het is door het bekijken van beelden van de Botero tentoonstelling op de Champs-Elysees in 1992, dat ik bij mezelf dacht: Le Chat zou zich hier ook goed voelen", vertelt de ontwerper.

"De personages van Botero zijn groot, Le Chat is ook niet slecht ontwikkeld. De sculpturen van Fernando zijn in brons, net als de mijne. De Colombiaanse schilder is op een dag beginnen beeldhouwen, ik volgde dezelfde aanpak", voegt Philippe Geluck eraan toe.

"Via die twintig stukken hoop ik het publiek vreugde, plezier en een zekere surrealistische poëzie te bezorgen waar wij in België zo dol op zijn", aldus de kunstenaar.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.