Meer dan leunstoelreizen alleen: deze mensen reisden hun boek achterna

Heeft een boek u al eens geïnspireerd om naar een bepaalde streek of land te reizen?
thinkstock Heeft een boek u al eens geïnspireerd om naar een bepaalde streek of land te reizen?
In de Verenigde Staten wordt vandaag de nationale ‘lees een boek-dag’ gevierd. Naar aanleiding daarvan vroeg het tijdschrift National Geographic op Twitter aan mensen welke boeken hen geïnspireerd hebben om op reis te gaan naar een bepaald land. De antwoorden waren erg divers.

Na het lezen van de boeken van Haruki Murakami en David Mitchell staat Japan hoog op mijn verlanglijstje van landen om ‘ooit’ nog eens te bezoeken. Maar ik ben niet de enige die zich door de literatuur heeft laten inspireren om op reis te gaan.

Op Twitter werd dan ook massaal gereageerd op de vraag. Zo hebben verschillende mensen zich al laten verleiden om te reizen naar Frankrijk na het lezen van onder andere ‘Als je het licht niet kunt zien’ van Anthony Doerr. 

Een andere lezeres verbleef een week lang in het Stanley Hotel in Colorado, waar de verfilming van het boek ‘The Shining’ van Stephen King, deels werd opgenomen.

Weer iemand anders reisde na het lezen van de dagboeken van Anne Frank dan weer naar Amsterdam om het Achterhuis te bezoeken, de plek waar Anne Frank en haar familie voor het grootste deel van de Tweede Wereldoorlog ondergedoken zaten. 

Andere lezers lieten zich dan weer inspireren om naar Italië, India, Spanje, Australië en Afghanistan te reizen.

National Geographic hoopt in elk geval dat verschillende schrijvers de antwoorden gezien hebben, zodat ze weten hoeveel reisavonturen ze geïnspireerd hebben!

Heeft een boek u al eens geïnspireerd om naar een bepaalde streek of land te reizen?

Heeft een boek u al eens geïnspireerd om naar een bepaalde streek of land te reizen?
Thinkstock Heeft een boek u al eens geïnspireerd om naar een bepaalde streek of land te reizen?2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Didi Bellens

    Zou dat ook graag willen doen, maar mijne portemonnee kan dat niet aan met mijn miserabele pensioentje waarvoor ik 45 jaar gewerkt heb.

  • Jose Van Hauwaert

    Na de film en boek "The Beach" ben ik naar de Khao San road en Maya Bay gegaan (Di Caprio-Thailand), na "Eat, Pray, Love" naar Bali (Julia Roberts-Indonesië), naar Phnom Phen wegens "The Killing Fields (Cambodia-J.Malkovich) en nog een paar andere reizen...en nog steeds onderweg, 5.5 jaar nu