Manuscript van Hugo Claus voor 2.900 euro geveild

catawiki
Het complete manuscript van 'Evergreens' van de overleden Vlaamse schrijver Hugo Claus is vanavond tijdens een onlineveiling voor 2.900 euro onder de virtuele hamer gegaan, zo is te zien op de website van Catawiki. Het veilinghuis had de waarde van het manuscript op 3.000 à 4.000 euro geschat.

'Evergreens' is een cyclus van twintig hommages die Hugo Claus schreef aan kunstenaars die door hem bewonderd worden. Claus schreef de gedichten in 1986 voor een tentoonstelling in het Vlaams Cultureel Centrum in Amsterdam. Het manuscript werd woensdag samen met een originele tekening van Claus openbaar verkocht via de website catawiki.be.

Het unieke manuscript was het meest in het oog springende voorwerp op de online themaveiling rond de bibliofiele uitgeverij Amo. Daarnaast werd ook een groot bedrag neergeteld voor een twintig jaar oude luxe-editie van "Meisjes" van de Vlaamse dichter Herman De Coninck. Het gedicht in handschrift werd samen met een originele etsplaat van de Vlaamse kunstenaar Reinhoud geveild en bracht 2.750 euro op. De veilingmeester had de waarde ervan op 2.800 tot 3.800 euro geraamd.Video