Komt 'Lord of The Rings'-stad Minas Tirith binnenkort echt tot leven?

YouTube
Wat dacht je van een bezoekje aan Minas Tirith in Zuid-Engeland? Als het aan enkele ambitieuze architecten ligt, is dat in de toekomst mogelijk. Via crowdfunding zamelen ze geld in om de iconische stad uit de 'The Lord of The Rings'-trilogie na te bouwen. De architecten hopen zo'n twee miljard Britse pond op te halen voor het project.

Voor de 'The Lord of The Rings'-leken onder ons: Minas Tirith is een fictieve stad, in het leven geroepen door schrijver J.R.R Tolkien. Gefascineerd door het architecturale pareltje, kwam een groep architecten en ingenieurs op het idee om een replica van de stad te bouwen in Engeland. Om het project te verwezenlijken, wil het team zo'n 2 miljard pond inzamelen via giften.

Op de website kan iedereen een donatie doen. En daar word je voor beloond: investeerders krijgen bijvoorbeeld een eigen huis in de stad of een door paarden aangedreven koets. De echte gulle schenkers worden zelfs gekroond tot Lord of Lady van Minas Tirith. Moest dat toevallig je grote droom zijn, kan je best in allerijl je centjes storten. De projectleiders hebben immers nog exact één maand de tijd om hun bedrag bijeen te sparen. Met de tot nu toe verzamelde 52.233 pond, is het doel jammer genoeg nog lang niet in zicht.

"De grootste toeristische attractie van onze planeet"
Projectleider Jonathan Wilson gelooft in ieder geval nog steeds in het slagen van de onderneming: "Door Minas Tirith tot leven te brengen, brengen we niet enkel de grootste toeristische attractie ooit tot stand, we creëren ook een uitzonderlijke plek om te wonen en te werken", aldus Wilson. Als het project toch doorgaat, zouden de architecten de stad tegen 2053 willen voltooien.

Even opfrissen: Gandalf neemt je in dit fragment mee door de stad, zoals Wilson die wil bouwen.