In België geboren auteur Anne Jackson vermoord, stiefzoon aangehouden

Kos
In haar woonplaats nabij het Welshe Usk is zaterdag het lichaam van Anne Jackson (78) ontdekt. De in België geboren vrouw had de Ierse nationaliteit. Onder het pseudoniem Anne Cluysenaar genoot ze faam als auteur, poëte en was docente aan de universiteiten van Manchester, Dublin and Aberdeen. In het onderzoek is haar 48-jarige stiefzoon aangehouden voor moord, zo melden Welshe en Britse media.

Anne Jackson werd in 1936 in België geboren als dochter van de Belgisch-Schotse kunstenaar John Cluysenaar en schilderes Sybil Fitzgerald Hewat. Drie jaar voor het uitbreken van WOII vluchtte het gezin naar Groot-Brittannië. Toen ze 14 jaar was, vestigde het gezin zich in Ierland.

Anne Jackson was gepassioneerd door poezië en literatuur en bouwde een academische carrière uit in Engelse en Amerikaanse literatuur en creatief schrijven.

Sinds een kwarteeuw woonde ze met haar echtgenoot Walt in het Welshe plaatsje Llantrisant, nabij Usk. Zaterdagavond werd ze dood aangetroffen in haar woning. Daags voordien had het koppel hun 39ste huwelijksverjaardag gevierd. Haar 48-jarige stiefzoon verscheen gisteren voor Newport Magistrates' Court, beticht van moord. De man blijft aangehouden.
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels