Honderdtal brieven van Hergé in handen van Koning Boudewijnstichting

BELGA
Een honderdtal brieven van Hergé aan zijn privésecretaris Marcel Delhaye zijn overgemaakt aan de Koning Boudewijnstichting. Het gaat om een schenking door Guy en Léona Dessicy. De brieven uit de periode 1947-1949 zullen worden bewaard in de Bibliotheca Wittockiana in Sint-Lambrechts-Woluwe. Dat laat de Stichting vandaag weten.

De privécorrespondentie tussen de vader van Kuifje en Delhaye is bijna exclusief in handschrift en is soms spontaan geïllustreerd. De briefwisseling gaat voornamelijk over professionele aangelegenheden en de inhoud ervan is bekend. Uittreksels ervan werden gepubliceerd in de biografieën van Benoît Peeters en Philippe Godin over Hergé.

De familie Dessicy kreeg de brieven in handen kort na de dood van Marcel Delhaye in 1990. Die had geen kinderen en zijn erfgenamen waren op de hoogte van de banden die er bestonden tussen de familie Dessicy en Delhaye enerzijds en Hergé anderzijds.

Guy Dessicy was een medewerker van Hergé die hem het vak van colorist leerde. Nadien richtte hij een reclamebureau op en in de jaren 80 lag hij mee aan de basis van het Belgisch Stripcentrum in Brussel.