Geduld is een mooie deugd: deze oma (87) maakt de gekste schilderijtjes... met Paint

Instagram

Een hippe oma is ze, Concha García Zaera. De 87-jarige Spaanse zit op Instagram en heeft liefst 168.000 volgers. Niet omdat ze oma's huis-, tuin- en keukentips deelt. Wel omdat ze kunstenares is. Kijk maar eens naar deze schilderijtjes. Oké, u zou ze misschien niet in huis hangen, maar hoe ze zijn gemaakt, is meer dan origineel. Concha neemt plaats achter haar computerscherm en opent het oeroude Paint om haar creativiteit bot te vieren. Wie al vaak met het Microsoft-programma heeft gewerkt, weet dat een portie geduld noodzakelijk is. "Ik werk ongeveer twee weken aan één creatie", vertelde Concha onlangs aan de Spaanse krant 'El Mundo'. "Ik heb totaal geen fantasie maar haal mijn inspiratie uit ansichtkaarten en andere tekeningen." De vrouw uit Valencia begon er twaalf jaar geleden mee toen haar man ziek werd. ​"Ik zorgde voor hem dus ik kon niet veel naar buiten. Om de tijd te doden begon ik kleine dingetjes te schilderen: eerst een huis, dan een berg.” Intussen gaat oma-Paint de wereld rond.

Concha (87) achter haar computer.
Screenshot La Vanguardia Concha (87) achter haar computer.

Este es uno reciente¿Os gusta?

Een foto die is geplaatst door null (@conchagzaera) op

Este dibujo lo hice recordando un atardecer en la casa del campo

Een foto die is geplaatst door null (@conchagzaera) op

Este dibujo que lo hice con Paint me parecio bonito #dibujo #dibujoconpaint #Paint #Conchadibujaconpaint #santorini #mar

Een foto die is geplaatst door null (@conchagzaera) op
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Patricia Vyncke

    Op iedere leeftijd : bezig blijven is de boodschap. Dit leidt heel dikwijls tot creativiteit en maakt een mens gelukkiger en mooier. Kijk maar naar haar mooi gelaat..

  • Laura DeBacker

    Die oma heeft meer talent dan mij lol

  • Frans Peeters

    Heel knap gedaan!