Expo met 61 werken van graffitikunstenaar Banksy tot 30 december in Brussel

De tentoonstelling start donderdag en loopt tot 30 december.
Photo News De tentoonstelling start donderdag en loopt tot 30 december.
Vanaf donderdag zijn twee maanden lang 61 werken van de Britse mysterieuze graffitikunstenaar Banksy te bewonderen in een oud Delhaizegebouw in Brussel. Enkele in het oog springende werken zijn ‘Girl with Balloon’, ‘Kate Moss’ en ‘Media’.

Banksy houdt ervan met zijn werken een schokeffect te creëren. Onlangs zorgde hij nog voor opschudding toen een kunstwerk zichzelf voor de helft versnipperde, van zodra het bij Sotheby's in Londen voor ruim 1,1 miljoen euro was verkocht.
Even vaak zitten er niet mis te verstane politieke boodschappen vervat in zijn werken, zoals bij de fresco's op de scheidingsmuur tussen Palestina en Israël waarmee hij de mensenrechten van de Palestijnen verdedigt.

Photo News

De 61 werken die in Brussel getoond worden, komen vooral uit de collectie van Steve Lazarides, de vroegere agent van Banksy en de commissaris van de tentoonstelling. Er zijn ook enkele werken uit andere privécollecties bij. Daarnaast zijn er 25 foto's te zien die nooit vertoond werden, net als beelden, zeefdrukken, schilderijen en enkele stukken die voor de muziekindustrie gemaakt werden.

De werken zijn te bekijken bij Strokar Inside, een internationaal streetartplatform in het oude Delhaizegebouw aan de Waterloose Steenweg in de Brusselse Molièrewijk. De tentoonstelling deed al Toronto, Berlijn, Amsterdam en Parijs aan, en blijft nog tot 30 december in Brussel. 

Photo News
Photo News
Photo News
Photo News
Photo News
Photo News
Photo News
Photo News

Bekijk ook:

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.