Exclusief voor abonnees

Dita Von Teese: "Ik wil een soort van esthetische perfectie bereiken"

Danseres en model Dita Von Teese (45) over de favorieten die haar leven kleur geven

Dita Von Teese.
EPA Dita Von Teese.
Volgende maand strijkt het burleske fenomeen Dita Von Teese (45) neer in Antwerpen. The Art of the Teese wordt een compromisloze vertoning van glamour, smaakvolle allure en ­berekende erotiek. Waar ze de inspiratie vandaan blijft halen, en welke favorieten haar leven kleur geven? Een tipje van de sluier.

Dita Von Teese zal aan haar eerste Europese tournee naar eigen zeggen geen enkele dollar overhouden. Als we maar break-even draaien, zegt ze, alles voor de kunst. Het verschepen van een hele vrachtwagen vol exquisiete rekwisieten maakt dat  The Art of the Teese een erg dure reizende productie is geworden. Bovendien heeft Von Teese de absolute crème van het burleske-wezen uitgenodigd om samen met haar vorm te geven aan de vleselijke doch stijlvolle verleiding. Niet voor een zaal vol hitsige zakenmannen, zo weet Von Teese. Neen, het publiek dat naar haar voorstelling komt, zal wellicht grotendeels uit vrouwen bestaan.

Het zijn opvallend genoeg niet meer uitsluitend heteromannen die pap lusten van het pikante, gestileerde verleidingsspel, van de kostuums, de tepelversieringen, de jarretelles, de japonnen met veren en pailletten. Sinds ze een paar boeken schreef met tips voor vrouwen (
Burlesque and the Art of the Teese, en Your Beauty Mark: The Ultimate Guide to Eccentric Glamour), zijn het vooral vrouwen die zich aangesproken voelen door haar kijk op het verleidingsspel en het vrouwenlichaam.

Je hebt 17% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
  • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Erwin Werwaarts

    Heb Dita mogen aanschouwen tien jaar geleden in Parijs in een welbekende nachtclub met haar "cocktailglas"-act . Het tikkeltje te weinig aan sport voor haar lichaam maakte Dita ruimschoots goed door haar geruststellende charme en de scherpe klasse die ze uitstraalde . Fijne dame .