Deze vrouw uit Oostende heeft haar hele huis volgekribbeld met tekeningen

rv
Op haar identiteitskaart staat Joke Neyrinck, maar op het internet heet ze 'Jook Doodle Woman'. De 36-jarige Oostendse kribbelt haar hele huis vol met leuke en gekke doodles, en haalt daarmee nu ook buitenlandse media. Geniet mee van haar aparte kunst!

Jook is al meer dan tien jaar actief in de kunstwereld, met onder meer 3D-kunst en houtskooltekeningen. Maar ze is vooral bekend van haar doodles: uit fantasie ontsproten figuren en illustraties. “Doodles geven me vrijheid", vertelde Jook in juli aan onze redactie. Deze tekenvorm schenkt me de nodige rust.”

Idee

“Samen met mijn man Agustijn Vermandere en zoontje Mozes wonen we in een oude burgerwoning. Om de muren en het interieur wat op te frissen, leek het me een tof idee om het huis als canvas te gebruiken. Ik schilder de muren eerst wit en ga daarna aan het tekenen met verfstiften."

Inmiddels heeft ze nog veel meer kamers onder handen genomen. De badkamer, kinderkamer, het terras, de living en de keuken: allemaal staan ze vol kribbels van Joke. “Ik teken alles uit het hoofd, niks is gepland. De abstracte, surrealistische figuren komen spontaan tot uiting. Wat mijn man hier van vindt? Net als ik is hij als muzikant ook kunstzinnig aangelegd, hoor. Dat zit dus goed. Ons zoontje heeft ook enkele figuren getekend, die ik dan later heb afgewerkt.”

rv

Meer over Jook vind je op haar site, in haar winkel en op FacebookYouTube en Instagram.
22 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Ricci Latte

  't kan mooi zijn maar niet je huis vol !!!

 • Joke Neyrinck

  Wat wel niemand gezien heeft - sta op tientallen websites intussen - is dat er cryptomunten in de muren verweven zitten (blanco gelaten ;-)

 • Kelly Verlinden

  Wat is daar nu leuk aan, als je het overschildert dan ben je alles kwijt. Ik teken liever in mijn boek of digitaal wat ik dan laat uitprinten.

 • Tina Colpaert

  Als het haar eigendom is geen probleem huurder oeps dat is iets anders en indien ze dit mooi vinden elk hun eigen keuzes en smaken!

 • Sofie Van Eeden

  Tekenen doe ik wel op papier, vroeger tekende ik veel, nu minder, maar op mijn muren ga ik dat niet doen, af en toe teken ik wel eens wat, dus op papier